1. Home
  2. Vesti
  3. Kome treba ID.3 kad je novi Passat tu za iste pare?
Kome treba ID.3 kad je novi Passat tu za iste pare?
7

Kome treba ID.3 kad je novi Passat tu za iste pare?

7.38K
7
Podelite sa prijateljima:

Novi Volkswagen Passat košta potpuno isto koliko i kompaktni električni model ID.3 u osnovnoj verziji. Ne treba napominjati da je Passat osetno pristupačniji od svog električnog pandana nazvanog ID.7.

Velika električna limuzina košta najmanje 62.650 evra, što je, razume se, prevelika cena za jedan „narodni“ model. VW Passat, proizveden na unapređenoj platformi prethodne iteracije, danas je dostupan samo kao karavan. S obzirom da je premijera uveliko prošla, vreme je da se sazna koliko će koštati.

Nesumnjivo je da je nova generacija omiljenog „lubeničara“ nikada skuplja, a zapravo je na nivou kompaktnog električnog modela ID.3 u osnovnoj verziji, tačnije 42.990 evra, što je cena verzije sa benzinskim motorom od 150 konjskih snaga u osnovnom završnom nivou „Passat“, a po ovoj ceni se dobija dosta slabiji motor u odnosu na električni u ID.7. Nismo zaboravili i da je manje izdašna standardna oprema.

Treba imati na umu da su za sada samo verzije TSI 150 MHEV i TDI 150 dostupne za naručivanje. Ostatak asortimana (uključujući hibridne plug-in verzije) stiže tek u prvom kvartalu naredne godine. Ponuđena su četiri završna nivoa: Passat, Life Plus, Elegance i R-Line.

Passat od nepuna 43 „soma“ ima pomalo dosadan spoljašnji izgled sa 16-inčnim felnama i standardnom belom bojom. Unutrašnjost pokazuje mnogo laskaviju atmosferu, ali za Passat koji izgleda malo elegantnije, potrebno je odlučiti se barem za drugu doplatnu boju ili za viši paket opreme.

Takođe treba imati na umu da bi cena mogla da poraste do 57.290 evra za R-Line sa dizel motorom, što sugeriše da bi cena mogla da premaši 60.000 evra kada stignu jače verzije. Njegov blizanac, Škoda Superb, trebalo bi da bude jedva jeftinija.

AutoRepublika

(7375)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Uvek bih pre kupio ID.3 nego Passat, samo da imamo brze vozove, ili da ne želim da putujem na ultra dugim distancama, što moram automobilom.

Zoca

Badava prosvecivati nas ,po minusima se vidi da smo narod sa fabrickom greskom…

MRN

Bog da pomogne na šta liči u ovom isposničkom nivou opreme 😀

Balkanboj

Nekad je ta cifra bila rezervisana za početne modele BMW-a serije 5.

Čini mi se da unutar VAG grupacije postoji takmičenje ko će ružnije felne da montira u osnovnom paketu.

Izmenjeno 5 meseci pre od strane Balkanboj
s mile

današnja vest

Volkswagen (opet) zaustavio proizvodnju električnih modela

„Sve to dolazi kao posledica negativnog uticaja teških tržišnih uslova, smanjenja potražnje za električnim vozilima i povećane konkurencije električnih vozila kineske proizvodnje.“

Josip

Vozim ID.3 više od 8 meseci i Nikad ga ne bih menjao za Passata

Zvezdan Božinović

Slažem se 100%. Menjao bih ga za Minija EV 🙂