1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera Seat Leon IV u 19h (VIDEO)
Premijera Seat Leon IV u 19h (VIDEO)
0

Premijera Seat Leon IV u 19h (VIDEO)

235
0
Podelite sa prijateljima:

„Livestream“ počinje u 18h.

Seat je postavio novi prodajni rekord 2019., isporučivši 574.100 automobila ili 10,9 odsto više nego godinu dana ranije. Uprkos tome što je bila u poslednjoj godini prodaje, treća generacija Leona je ostala najuspešniji model kompanije u komercijalnom smislu, generisavši plasman od 151.900 primeraka. Ruku na srce, potražnja za ovim kompaktom je pala 4,1 odsto u odnosu na 2018., ali je rezultat svakako sjajan kada u obzir uzmemo da je Leon III s nama od 2012. Kada je pristigao na tržište, bio je drugi model VW grupe koji je počivao na sada sveprisutnoj MQB platformi, nakon Audija A3, što znači pre VW Golfa i Škode Octavije.

Seat opisuje 2020. kao „godinu novog Leona“, a ta „godina“ počinje danas, skidanjem vela s četvrte generacije. Tizera je u poslednjih par nedelja bilo mnoštvo, kao i par špijunskih fotografija. Još uvek ne znamo da li će danas biti predstavljen i karavan, kao što je Škoda to uradila s Octavijom, ili ćemo morati malo da pričekamo, kao u slučaju VW Golfa Variant.

Ono što znamo je da Leon SC neće postojati u još jednoj generaciji, jer ova varijanta s troje vrata je izbačena iz ponude zbog slabe potražnje. Naravno, očekujemo podelu brojnih mehaničkih komponenti s rođacima na MQB platformi, uključujući i „plug-in“ hibridni pogon Golfa GTE i Octavije iV. Tu će biti i performantne verzije s Cupra značkom, a jedna od njih će usvojiti PHEV pogon.

Postoje šanse da Cupra R s pogonom na sve točkove zauzme pijedestal u ponudi. Mogla bi da se pojavi s nekih 330 konja, s obzirom da znamo da će VW Golf R raspolagati s 240 kW.

Na dodatne detalje ćemo morati malo da sačekamo. Uživo iz Martorela za  manje od tri sata.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments