1. Home
  2. Vesti
  3. Nova istraga u Volkswagenu zbog navodno nelegalnih isplata bonusa
Nova istraga u Volkswagenu zbog navodno nelegalnih isplata bonusa
0

Nova istraga u Volkswagenu zbog navodno nelegalnih isplata bonusa

144
0
Podelite sa prijateljima:

Uz Martina Vinterkorna, nedavno optuženi rukovodilac Volkswagena povodom uloge u dizel skandalu, koga je Handelsblatt imenovao kao Hano J., dobijao je od kompanije novčanu stimulaciju mimo ugovora o radu, nakon što su u javnost isplivali detalji emisione prevare nemačkog proizvođača.

Sada javno tužilaštvo ispituje ima li čega protivzakonitog u isplatama bonusa u datim okolnostima, mada na prvi pogled deluje jasno da su nagrade isplaćene kao kompenzacija za počinjeno krivično delo van pameti i zakonskog okvira.

Prvi je o pokretanju istrage izvestio Bild am Sonntag tokom jučerašnjeg dana, navodeći da su isplate bonusa u iznosu od 866.000 evra izvršene na račun pomenutog čelnika odeljenja za tehnički razvoj u periodu između 2016. i 2018. godine.

Istražitelji su ubeđeni da je baš rukovodilac koji je i dobio ogromne iznose bonusa bio „mozak“ prevare sa poništavajućim uređajima u sistemu za prečišćavanje goriva.

Ukoliko bude osuđen, suočiće se sa odlukom suda koja može glasiti i 6 meseci do deset godina zatvora, navodi se u izjavi koju je medijima dostavila kancelarija javnog tužilaštva iz Braunšvajga.

Da dodamo da je sa ostalim optuženim licima, njih ukupno četiri, raskinut ugovor o radu, dok je Hano nastavio sa izvršavanjem svojih dužnosti u VW-u, koji je potvrdio pokretanje istrage.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments