1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Eh da je Ilija Čvorović imao nešto ovako…
Eh da je Ilija Čvorović imao nešto ovako…
5

Eh da je Ilija Čvorović imao nešto ovako…

2.21K
5
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući pre svega talentu, a onda i trudu nezavisnog umetnika iz oblasti dizajna, pred nama je nabrijana verzija Moskviča koji je tek počeo ponovo da se sklapa u prestonici Ruske Federacije. Dakle, maštamo i uživamo u nečemo što se verovatno nikada neće pretočiti u realnosti, a što je dobilo umetničko ime Moskvič D3 Turbo.

Umetnik s pseudonimom CGI, u internet komuni i skupu društvenih mreža poznat kao „Ildar_project“, sačinio je ovo delo koje pokazuje kako bi tjunirani Moskvič mogo da izgleda. Zanimljivo je i to što je pažnju ovom radu pridao američki automobilski portal AutoEvolution.

Za bazu je preuzet Moskvič 3, čija je proizvodnja započela pre par dana. On je prikazao krosover sa razvijenim aerodinamičkim dodacima za karoseriju, difuzorom, dva para završetaka izduvnih cevi, spojlerom preko petih vrata i crnom sjajnom površinom krova vozila- inače, originalni JAC JS4, koji je poslužio kao donorski model za „civilni“ Moskvič 3, takođe pruža ovu koloritnu šemu.

Hipotetički Moskvič D3 Turbo izgleda više zdepasto zbog proširenih lukova točkova, koji su izgubili neobojenu plastičnu oblogu. Na pragovima nema preklapanja, ali su postali obimniji. Ako uobičajeni, tek viđeni Moskvič 3 pruža klirens od 150 milimetara, onda je tjunirana verzija, očigledno, inferiornija po ovom parametru.

Još je razlika u odnosu na životno prisutan automobil. Umesto ovalnog amblema na haubi, krosover nosi natpis na kome u korporativnom fontu piše reč Moskvič, dok je zadnji deo vozila „počašćen“ identičnim znamenjen kao što poseduje serijska verzija.

Tjunirani D3 Turbo je obuven kako i dolikuje performantnim vozilima, u pneumatike izrazito niskog profila. Možemo pretpostaviti da su diskovi takvog prečnika da moraju biti instalirane felne promera od 22 ili čak i 23 inča. Narodski Moskvič 3, kao preimenovani krosover kineskog JAC-a, nosi naplatke prečnika 17 cola.

Sad, voleli bismo da maštamo i o tehničkim specifikacijama ovog vozila, ali u pitanju je puki render, nema dodirnih tačaka s realnošću, a verovatno ni sa budućnošću. Standardnu modifikaciju pokreće turbobenzinac radne zapremine 1,5 litara. Dovoljno za 150 konjskih snaga koje do točkova idu posredstvom ručnog menjača ili onog tipa CVT. Jasno je da, ako Moskovljani žele da realnosti privedu verziju D3 Turbo, onda će morati i da pogonski sklop učine više performantnim.

Kako bilo, civilni Moskvič 3 kreće s prodajom u moskovskom ataru od januara koji je pred nama, dok bi ostali delovi najveće zemlje na svetu trebalo da ga dobiju tokom proleća. Preliminarne informacije otkrivaju da će cena novog automobila biti u intervalu od 25,4 do 31,7 hiljada evra. Ipak, zvaničnog cenovnika još uvek nema u javnosti.

AutoRepublika

(2208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Odličan, odma u proizvodnju..

Fala Qrcu

Matija, jesil ti ovo ?:-)

Matija

🙂 Nisam. Moj stil je jednostavnost i elegancija a ovo cudo je nakindjureno ko novogodisnja jelka!

s mile

nakinđureno jeste, ali mislim da se ni jedan proizvođač nebi stideo ovakvog SUVa

Matija

Bitno je osnovno vozilo, JAC JS4, a on je OK. Ovo je ipak brzopotezno resenje, voleo bih da u sledecoj generaciji Moskvic pokaze malo slicnosti sa svojim „originalom“ – 407 – 410.