1. Home
  2. Vesti
  3. Britanska vlada udvostručuje investicije u razvoj infrastrukture za električna vozila
Britanska vlada udvostručuje investicije u razvoj infrastrukture za električna vozila
0

Britanska vlada udvostručuje investicije u razvoj infrastrukture za električna vozila

94
0
Podelite sa prijateljima:

Departman za transport Velike Britanije dobiće od tamošnje vlade daleko veći budžet za postavljanje novih punjača za električni vozila. 

Prioritet je kažu postavljanje punjača u urbanim sredinama, kako bi se mnogobrojnim stanovnicima gradova na Ostrvu omogućilo punjenje automobila u njihovom neposrednom okruženju.

Britanska vlada dozvolila je budžet od 10 miliona funti za postavljanje i razvoj mreže punjača po velikim gradovima. To bi trebalo da obezbedi postavljanje nekih 3.600 javnih stanica za punjenje baterija električnih vozila.

Osim toga, insistira se na razvoju platforme za monitoring punjača, kako bi se potencijalni korisnici lako informisali o tome da li su punjači slobodni, i koliko je mesta upražnjeno na stanicama za punjenje.

Britanska vlada navodi da je do sada obezbedila 24.000 javnih punjača za električna vozila, kao i da tu spada 2.400 brzih punjača.

Velika Britanija značajno ubrzava proces elektrifikacije, jer je cilj da se već 2040. godine zaustavi prodaja vozila koja koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

AutoRepublika 

(94)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments