1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Renault Austral i Espace moraju vanredno u servis zbog prednjih sedišta
Renault Austral i Espace moraju vanredno u servis zbog prednjih sedišta

Renault Austral i Espace moraju vanredno u servis zbog prednjih sedišta

809
2
Podelite sa prijateljima:

Austral i Espace sa višim završnim nivoima mogu automatski da pomeraju svoje električno podesivo vozačko sedište unazad kako bi pojednostavili smeštanje vozača za upravljač. Ono se zatim vraća u prvobitni položaj, koji je prethodno zapamćen. Ova funkcija, nazvana „Easy Access“, trenutno pravi probleme galskoj marki.

Automatsko pomeranje sedišta bi u stvari moglo biti preveliko, uz rizik od povrede putnika pozadi. Da bi se ovo izbeglo, brend sa znakom dijamanta organizuje opoziv, koji interno nosi šifru 0E9W. Prema proizvođaču, radi se o 6.744 vozila u Francuskoj. Svi će morati da dođu u servis da bi dobili ažuriranje konfiguracije sedišta, tačnije reprogramiranje računara koje će trajati između 30 i 35 minuta.

Podsećanja radi, ovu intervenciju će u potpunosti pokriti Renault. Pogotovo što je ovde reč o sasvim novijim modelima, koji su još uvek pod garancijom, da ne kažemo da su tek izašli iz salona.

Iako je Espace 6 noviji od ova dva krosovera, suštinski je to isti model, pa je i on pogođen ovim neobičnim defektom. U Francuskoj je opozvan čak 3.491 primerak ovog „jazavičara“. Za kompaktniji Austral su u pitanju 3.253 jedinice uprkos dužem stažu na tržištu i mnogo većoj distribuciji.

U oba slučaja, samo vozila sastavljena pre 29. novembra 2023. su predmet ove kampanje. Stoga možemo pretpostaviti da je Renault od ovog datuma obezbedio rešenje u svojoj španskoj fabrici u Palenciji kako bi se ovaj problem definitivno rešio.

Vlasnici koji moraju da odu u servis obično će biti obavešteni poštom. Ali, oni takođe mogu da koriste onlajn alat na veb stranici Renaulta da saznaju da li je njihovo vozilo pogođeno. Trebaće samo da naznače broj šasije vidljiv na dnu vetrobranskog stakla sa vozačeve strane ili pod tačkom E na dokumentu o registraciji.

AutoRepublika

(809)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

A šta će u međuvremenu da se dešava sa kolenima onih koji sede iza vozača u trenutku gašenja motora, a koji će potencijalno biti malo iznenada „zgnječeni“ ?

Mess O'Bradovich

Nista, to je cena koju placaju jer pu-daleko-bilo-ne-daj-Boze treba rucno namestiti sediste-koje-nije-pametno-i-savrseno-je-radilo-pre-nego-sto-je-bilo-pametno 🙂