1. Home
  2. Vesti
  3. Bugattijev drugi model neće biti hiperautomobil, već vozilo za svakodnevnu upotrebu
Bugattijev drugi model neće biti hiperautomobil, već vozilo za svakodnevnu upotrebu
0

Bugattijev drugi model neće biti hiperautomobil, već vozilo za svakodnevnu upotrebu

165
0
Podelite sa prijateljima:

Ili bar tako kaže šef ovog proizvođača – Stefan Vinkelman. 

Vinkelman je potvrdio ono o čemu se već dugo priča – da VW grupa namerava da uveća portfolio Bugattija. Ipak, mnogo toga se do sada kazalo u vezi sa diverzifikacijom game Bugattija. Da li će to biti električni automobil, da li će biti SUV ili kupe sa četvoro vrata… Mnogo nagađanja, a ipak malo preciznih odgovora.

Vinkelman nije dao nikakve konkretne odgovore, ali jeste dao određene informacije. „Ako govorimo o drugo modelu Bugattija, onda sam ubeđen da to ne treba da bude hiperautomobil. Treba nam vozilo koje će moći da se vozi svakodnevno, a ne samo vikendima“, rekao je šef ove marke.

„Ako dođe do toga da napravimo još jedan automobil, onda sam uveren da je elektrifikacija pravi put. To bi bila dobra prilika za Bugatti“, kazao je Vinkelman. Ipak, on je dodao da sve to treba da odobri VW grupa koja je u jeku transformacije. „VW grupacije je velika i trenutno u žurbi ka elektrifikaciji, tako da oni moraju da odobre naše planove i daju nam sredstva“, navodi šef Bugattija.

Stefan Vinkelman potvrdio je da je električni model želja Bugattija, te i da su u ovom trenutku potpuno spremni da stvore i proizvode takav automobil. „Naš drugi model značajno bi uvećao našu proizvodnju. Mi smo spremni za takav poduhvat, ali je to svakako izazov. Naš električni automobil imao bi na prvom mestu performanse, jer je to ono što odlikuje naš brend. Pored toga, Bugattijev EV imao bi sopstvenu platformu, tačnije ne bi je delio sa drugim automobilima iz VW grupacije“, rekao je izvršni direktor Bugattija.

Ipak, Vinkelman je odbacio primenu hibridne tehnologije. „Ne verujem da ćemo imati revoluciju ako prihvatimo implementaciju hibrida. Treba nam čist električni automobil. Naš plan je da se on nađe na tržištu u narednih pet godina“, zaključio je šef Bugattija.

Ostaje da se vidi da li je VW grupa uopšte zainteresovana da odobri jedan ovakav projekat.

AutoRepublika

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments