1. Home
  2. Vesti
  3. Da li Tesla Model 3 može da se nosi s Porsche 911 Carrerom S? (VIDEO)
Da li Tesla Model 3 može da se nosi s Porsche 911 Carrerom S? (VIDEO)
0

Da li Tesla Model 3 može da se nosi s Porsche 911 Carrerom S? (VIDEO)

301
0
Podelite sa prijateljima:

Definitivno, jedna stvar je kada Tesla Model 3 pobedi BMW M3 ili Mercedes-AMG C63, ali upuštanje u bitku s rasnim sportistom kakav je Porsche 911 Carrera S je druga priča.

Nova generacija 2+2 kupea iz Cufenhauzena je već izvesno vreme na sceni, bolja i brža nego ikada ranije. Međutim, malo po malo, elektromobili preuzimaju dominaciju na nekim poljima. Naravno, Porsche to zna, pa je shodno tome na tržište lansirao prestižniju i skuplju alternativu Teslinom Modelu S. Kao što je to slučaj u svetu smartfona, tako i Model 3 Performance nudi izuzetne performanse za gotovo polovinu novca koji treba da se izdvoji za Porsche.

Pre obraćanja pažnje na duel između nemačkog sportiste i američkog elektromobila, da vidimo specifikacije.

Tesla zapravo ne objavljuje javno te brojke, ali Carwow kaže da Model 3 Performance isporučuje 490 ks. Doduše, američka marka je ažurirala softver, za raspolaganje još većom snagom. Što se tiče maksimalnog obrtnog momenta, tandem elektromotora isporučuje 660 Nm, dok masa vozila iznosi 1.847 kilograma. To je poprilično više u odnosu na Porsche, koji ima masu od 1.590 kilograma.

Kada govorimo o 911 Carreri S, ovaj automobil je pogonjen 3,0-litarskim bi-turbo bokser motorom s 450 ks i 530 Nm.

U prvoj trci ubrzanja pobedu odnosi Tesla, dok dve sledeće dobija Porsche, nakon što je zagrejao gume. Model 3 je u sva tri pokušaja ostvario identična vremena. Međutim, ko je na kraju izašao kao pobednik?

AutoRepublika

Izvor: CarWow

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments