1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko je Lada prošle godine prodala automobila u EU?
Koliko je Lada prošle godine prodala automobila u EU?
0

Koliko je Lada prošle godine prodala automobila u EU?

3.42K
0
Podelite sa prijateljima:

Ruska marka uprkos obustavi isporuke vozila u zemlje Evropske unije u martu prošle godine uspela je da proda nekoliko hiljada vozila. 

Tačnije, fizička i pravna lica iz EU, kupila su prethodne godine 4.956 automobila marke Lada, što je za 3,9% slabiji rezultat nego 2018. godine.

Inače AvtoVAZ, čiji je sastavni deo i Lada, prošle godine je u inostranstvu prodao preko 50.000 automobila. Lada je ubeležila veliki rast od 32% kada je reč o vozilima prodatim van granica Rusije. Ovaj proizvođač je u Belorusiji prodao 16.000 automobila (+53%), a u Kazahstanu 15.000 (+14%). Osim toga, Lada je od prošle godine prisutna i u Mongoliji, gde su otvorili svoj prvi salon nakon dužeg perioda u prestonici Ulan Batoru.

Lada je naravno najsnažnija na domaćem tržištu. U Rusiji su apsolutni lideri, jer su prošle godine isporučili više od 362.000 automobila. Među deset najpopularnijih modela na ruskom tržištu čak tri dolaze iz Ladine game.

Najprodavaniji model u Rusiji je Lada Granta sa skoro 136.000 isporučenih primeraka. Drugo mesto na listi pripada modelu Vesta sa 111.000 prodatih jedinica, dok je na trećoj poziciji model Largus koji je stigao do 43.000 novih vlasnika.

Kompletan izveštaj o prodaji na ruskom tržištu možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(3424)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments