1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Grupa Renault objavila poslovne rezultate ostvarene u prvom tromesečju 2024. godine
Grupa Renault objavila poslovne rezultate ostvarene u prvom tromesečju 2024. godine

Grupa Renault objavila poslovne rezultate ostvarene u prvom tromesečju 2024. godine

199
9
Podelite sa prijateljima:

Francuska automobilska grupa Renault je upravo objavila, a Bloomberg preneo, izveštaj o ostvarenim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu ove godine. Tako smo spoznali činjenicu da je dobit grupacije prevazišla očekivanja, što je ostvareno zahvaljujući entuzijazmu kupaca koji su birali nnovi Clio, Daciju Sandero i električni Megane E-Tech.

Grupa Renault je u prva tri meseca ove godine prodala je 549.099 jedinica, što je 2,6% više u odnosu na prethodnu godinu, a prihodi su porasli za 1,8% u odnosu na isti period prošle godine, pa su izneli 11,7 milijardi evra. Parametri su iznad procena analitičara koji su računali na rezultat od 11,4 milijarde evra. Renault je saopštio da su potpuno električni i hibridni modeli činili 48% prodajnog miksa, iako se evropski proizvođači automobila suočavaju sa padom potražnje za električnim vozilima u regionu.

Što se tiče marke Dacia, obim prodaje iste je porastao za 3,6% u Evropi, na 153.439 jedinica. Konkretno, Sandero je postao najprodavaniji model, sa 72.995 prodatih jedinica u Evropi u prvom kvartalu 2024. godine, što predstavlja povećanje plasmana od 20,2% na godišnjem nivou. Takođe, nova verzija modela po imenu Dacia Duster je indeksirala preko 18 hiljada porudžbina u prvih trideset dana od otvaranja knjiga naručenih primeraka, i to pre dolaska u salone, najavljenog za početak leta.

„Nastavljamo politiku stabilnih cena. Ipak, uspeli smo da malo snizimo nivo troškova i da omogućimo našim kupcima da imaju koristi od ovoga. Naši novi modeli dolaze sa većom maržom za nas, i to još po nižoj ceni za naše kupce“, rekao je finansijski direktor grupe Renault, čovek po imenu Tijeri Pijeton.

Francuska grupa se kladi da će joj deset novih proizvoda koji će tek biti lansirani, uključujući novi potpuno električni Renault 5, omogućiti da pridobije još više kupaca, u trenutku kada neki od najvećih rivala, uključujući Volksvagen AG i Stellantis NV, počinju da gube tlo pod nogama na nekim tržištima.

Grupa Renault je na čelu dela industrije koja se trudi da ponovo osmisli društveno prihvatljivu ideju mobilnosti. Uz jedinstvenu ekspertizu u oblasti elektrifikacije i koristi od, deluje ipak odumirućeg saveza sa Nissanom i Mitsubishi Motorsom, Renault grupa se oslanja na komplementarnost četiri brenda čijim poslovanjem upravlja. To su marke Renault, Dacia, Alpine i Mobilize. Francuzi shodno tome navode da kupcima nude održiva i inovativna rešenja za mobilnost.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zex

Sve to dobro nego ono što radi Mitsubishi mi uopšte nije jasno, da prodaje Renault vozila sa Mitsu logo..
I ne kontam nikako 😅

M M

Kako ne kapoiraš?
To je propala firma, baš kao nisan što jr bio.
NJih Rennault može samo da oplemeni. A narod u Srbistanu, smatra kontra.

Zex

Ma ja bi prije da zatvore ugase se, nego to što rade zato i komentarišem ili neka prave samo Outlandera jer je jedini njihov ili još koji što ne znam

Jer su za mene ugasili se kad su Eclipsa počeli da prave SUV , koje ludilo

BB

Vrijedni Japanci puštaju marokance u francuskoj fabrici da rade za njih a oni će sa dopuste (toliki je njihov doprinos) da stave „micubuši“ znak na haubu… Inače gdje god su uspjeli, tu su za*ebali. Recimo regionalni avion MRJ su pravili toliko dugo da je ta veličina (79 sjedišta) u mlaznoj varijanti, izašla iz mode (sad se nekim minimumom u mlaznoj varijanti smatra 100 sjedišta). Zadnji njihov trzaj je bio da maketu ofarbaju u boje Air Serbia, nadajući se da će im oni biti prvi kupac. Nakon što ih je AV otpilio (srećom ili znanjem ne znam, ali srećna okolnost), zaustavili… Pročitaj više »

MRN

„nova verzija modela po imenu Dacia Duster je indeksirala preko 18 hiljada porudžbina u prvih trideset dana od otvaranja knjiga naručenih primeraka, i to pre dolaska u salone, najavljenog za početak leta“

I to bez dizela u ponudi. Ali i sa hibridom.

Matija

„Veca marza za proizvodjaca a niza cena za kupce“ – super politika Renaulta, Svabe nisu u stanju ovako nesto da kazu, govore samo o marzama a nize cene spominju kao nocnu moru!

Nedavno smo ovde citali intervju sa sefom Stelantisa, Karlosom Tavaresom. Ocrnio je Luku de Mea do krajnosti! Izgleda da je to bila emotivna izjava puna mrznje jer je Luka preuzeo Renault a to je Karlos tada zeleo za sebe! 🙂 Ocigledno Renaultu ide dobro, nigde ni traga onih teskoca koje je Karlos predvideo!

Renault Terminator🇷🇺Z

Jesi siguran da im ide dobro..pogledaj malo Formulu 1. trenutno najlošija ekipa na gridu..uporedi te rezultate prodaje sa prodajom i profitom Renault Grupe za 2018-om godinom a možeš i prije 2018-te…pa ćeš da vidiš koliko je Karlos bio u pravu (ako mislimo na istog,Ghona).Renault je danas truba,realno svi evropski proizviđači su danas truba sem BMW-a,Audija,VW,Škode i Mercedesa.

Mess O'Bradovich

Jos kao klinac sam prestao da gledam F1, i stvarno sam ispao iz tih tokova. Da li si hteo da kazes da je investiranje u tim, bolid i vozace direktno povezano sa uspesnom prodajom automobila? I obrnuto.

Izmenjeno 10 dana pre od strane Mess O'Bradovich
Renault Terminator🇷🇺Z

Vjeruj mi i ja u zadnje vrijeme gledam F1 maltene na silu a ne kao nekada sa strašću i emocijama…razlog je razočarenje,ne u sport kao sport već upravo zbog Renaulta. Znaš šta je problem kod Renaulta u F1,što oni ulažu pare,kljukaju taj tim evrićima ali ne vrijedi,nema rezultata na stazi,to je problem.Kada je Renault promjenio ime u Alpine,doveo je neke jako dobre ljude u tim,poput Alana Prosta itd..bilo je i tu na početku malih promašaja u vidu Cirila Abiteboula ali to se dalo riješiti..E onda kasnije kreće rasulo totalno koje traje i do ovog trenutka…nemaju inženjere za šasiju,aerodinamiku,nemaju vođu tima,lidera,nemaju… Pročitaj više »