1. Home
  2. Vesti
  3. Više nego verodostojan render nove Škode Octavije RS
Više nego verodostojan render nove Škode Octavije RS
1

Više nego verodostojan render nove Škode Octavije RS

3.58K
1
Podelite sa prijateljima:

Kolesa.ru nas je navikla na verodostojne rendere, tako da ne treba očekivati da oficijelne fotografije odstupaju previše.

Izuzev kontroverzne restilizacije Octavije 3, Škoda uglavnom ide na sigurno kada je reč o dizajnu. U redu, Yeti jeste bio van klišea, kao i Roomster, ali nijedan od ova dva modela nije više u proizvodnji, tako da je gama češkog proizvođača sada sastavljena od vozila konvencionalnog dizajna.

To uopšte ne mora nužno da bude loše, jer je Octavia 4 dobila brojne pohvale na konto svog izgleda, nakon predstavljanja prošle godine. Za očekivati je da RS verzija bude još atraktivnija. Performantni model je potvrđen za 2020. godinu, a reč je o praktičnijoj i prostranijoj alternativi VW Golfu GTI.

Ekipa iz Kolesa.ru je digitalno redizajnirala aktuelni model i transformisala ga u RS izdanje, tamnog finiša s naplacima od 19 cola, koji su pozajmljeni od prethodnog primerka. Zatamnjena je i maska hladnjaka, dok je prednji odbojnik modifikovan da bi ugostio posebna RS dnevna LED svetla.

Što se zadnjeg dela tiče, tipično RS krilo je tu, kao i dvostruki završeci izduvnih cevi. Da je reč o „usviranom“ modelu dokazuje i crveni reflektor, tipičan za Octaviju RS, što je detalj prisutan i na Kodiaqu RS. Naravno, karoserija je nešto bliža tlu, dok su crvene kočne čeljusti i „nabildovaniji“ diskovi zaduženi za zaustavne performanse.

Škoda je Octaviju RS uvek nudila u različitim varijantama, tako da će tu priču nastaviti i kod četvrte generacije. Kupci će moći da biraju između „liftbeka“ i karavana, benzinskih i dizel motora, manuelne i automatske transmisije, prednjeg i integralnog pogona, a po prvi put je u igri i „plug-in“ hibridna postavka. Elektrifikovana verzija će eksploatisati 1.4 TSI uz asistenciju elektromotora i automatskog menjača. Sasvim logično, za očekivati je da bude najskuplja Octavia do sada.

Prve RS verzije bi trebalo očekivati u mesecima koji slede, a najverovatniji scenario vezujemo za Salon automobila u Ženevi u martu.

AutoRepublika

Izvor: Kolesa.ru

(3581)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Hoće li ostati isti volan? Kao „na peglici“, sa dva kraka 🙂
Šalu na stranu, meni aktuelna oktavia RS deluje veoma lepo. Posebno u onoj svetlo plavoj metalik boji.