1. Home
  2. Vesti
  3. Debituje Lamborghini Urus ST-X i zašto je on bitan za serijski model?
Debituje Lamborghini Urus ST-X i zašto je on bitan za serijski model?
0

Debituje Lamborghini Urus ST-X i zašto je on bitan za serijski model?

174
0
Podelite sa prijateljima:

Do kraja 2020., Urus će ući u svet trka zahvaljujući ekspertizi departmana Squadra Corse. Šef istraživanja i razvoja, Mauricio Ređijani, rekao je da će ST-X debitovati tokom poslednje trke 2020. Super Trofeo serije.

„Biće demo trka gde ćemo predstaviti format“, dodao je Ređijani. Nameće se pitanje, kakve to ima veze sa serijskim Urusom? Naime, „plug-in“ hibrid o kojem se „šuška“ od 2018. će morati da sačeka do 2021. Platforma superSUV-a je već elektrifikovana od strane drugih marki VW grupe, a Lamborghini svoj momenat čeka s dobrim razlogom.

Činjenica što je „Urus različit od ostalih korisnika dotične platforme“, razlog je koji navodi Ređijani. Naravno, kupci će moći da uživaju u maksimalnim performansama, kao i režimu koji podrazumeva krajnju efikasnost. Kao i u slučaju Porsche Panamere Turbo S E-Hybrid, Urus PHEV će verovatno raspolagati režimom vožnje na čisto električni pogon.

Što se tiče pogonskog „partnera“ u vidu SUS motora, nastaviće se sa 4,0-litarskom V8 twin-turbo jedinicom. Ovaj motor je zapravo Porscheova kreacija i isporučuje 650 ks bez električne asistencije. U Panameri, on pruža sistemski total od 680 ks.

ST-X se ispod haube ne razlikuje od serijskog modela, ali je trkački orijentisan primerak prilično lakši. Lamborghini je uspeo da skine čak 550 kilograma, što znači da se ST-X zaustavio na 1.650 kilograma ukupne mase.

Da podsetimo, Urus je sestrinski model Audija Q7 i Q8, Volkswagen Touarega, Porsche Cayennea (Cayennea Coupe), kao i Bentley Bentayge. Svi navedeni modeli počivaju na MLB Evo platformi. Ovu arhitekturu koriste i putnički automobili poput Audija A4, pa čak i e-tron quattro električni krosover upotrebljava njenu modifikovanu verziju.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments