1. Home
  2. Vesti
  3. Audi potpuno zaustavio proizvodnju modela Q2
Audi potpuno zaustavio proizvodnju modela Q2
0

Audi potpuno zaustavio proizvodnju modela Q2

536
0
Podelite sa prijateljima:

Nestašica poluprovodnika i mikročipova odnela je još jednu žrtvu.

Audi muku muči sa nabavkom spomenutih komponenti, toliko da su primorani da značajno umanje svoju proizvodnju. Pogođene su dve fabrike, ona u Ingolštatu i druga u Nekarsulmu.

Model Q2 će proći najlošije. Najmanji SUV u portfoliju nemačkog brenda već nedelju dana ne silazi sa proizvodnih traka, a kako stvari stoje, neće još najmanje jednu sedmicu, možda i duže, u zavisnosti od toga da li će se stabilizovati snabdevanje mikročipovima.

U Ingolštatu se proizvode i A3, A4 i A5, ali njihova montaža (za sada) nije u potpunosti stala. Radnici ih sklapaju samo u jednoj smeni dnevno, što je bitno umanjilo prognoze o godišnjoj proizvodnji za navedena vozila.

Kada je reč o pogonu u Nekarsulmu, do kraja nedelje tamo neće biti montiranja modela A4 i A5, dok će se automobili A6, A7 i A8 ipak montirati na pomenutoj lokaciji. No, ni ovde nije sve idealno, jer će zaposleni raditi od ponedeljka do četvrtka, s tim da će A6 i A7 nastajati samo tokom jedne smene.

U ovoj krizi Audi je dao prednost proizvodnji najprestižnijih i najskupljih modela. Tako smo već izvestili da je montaža R8 i e-trona GT teklo neometano, a tako je mahom bilo i za luksuznu perjanicu A8.

S druge strane, Audi Q2, čija je proizvodnja potpuno stopirana do daljnjeg, predstavlja vrlo važan deo game ove marke. On je uvodnik u SUV sferu Audija, i beleži vrlo dobre prodajne rezultate na evropskom tlu.

Jasno je da će ova kriza imati ozbiljne posledice za ovogodišnji komercijalni uspeh germanskog premijum brenda.

AutoRepublika 

 

(536)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments