1. Home
  2. Vesti
  3. Kada od BMW-a i3 nastane model Alfe Romeo (FOTO)
Kada od BMW-a i3 nastane model Alfe Romeo (FOTO)
1

Kada od BMW-a i3 nastane model Alfe Romeo (FOTO)

254
1
Podelite sa prijateljima:

Dizajner Nikita Aksijonov dao je svoju viziju Alfinog automobila u B segmentu, a ona je zasnovana na električnom mališanu iz Minhena.

Gledajući spreda, ili otpozadi, teško bi bilo zaključiti da je digitalna Alfa bazirana na BMW-u i3. Ipak, pogled s boka ne ostavlja nikakvu sumnju, jer je odaje jedinstven stil vrata.

No, pored toga, Aksijonov je očito pri izradi ove dizajnerske studije bio inspirisan stilom koji možemo videti kod aktuelne game italijanskog proizvođača. I daleko od toga da je to nešto loše, jer je Alfa oduvek poznata po svom veoma lepom dizajnu.

Uprkos tome što je ovo veoma interesantan render, sasvim je netačan. Ne samo zbog toga što Alfa Romeo praktično nikad ne bi zasnovao svoj model na onom koji dolazi iz Bavarske, već zato što znamo kako će otprilike izgledati italijanski adut sličnih gabarita.

S tim da Alfa neće plasirati tipičan model u B segmentu, već će to biti SUV. Takva odluka je logična, jer ova klasa ima sve značajnije prisustvo na evropskom tržištu.

Poslednje glasine kažu da ćemo Alfin SUV videti 2022. godine, kao i da postoji velika šansa da preuzme CMP platformu iz PSA grupacije, na kojoj inače počiva i Peugeot 2008. Govori se i da bi Jeep mogao izraditi model na istoj arhitekturi, te bi se onda ova dva vozila proizvodila u istoj fabrici.

AutoRepublika

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Za Iznoguda…