1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz S klase (2021.) – najbliži prikaz serijskog modela
Mercedes-Benz S klase (2021.) – najbliži prikaz serijskog modela
0

Mercedes-Benz S klase (2021.) – najbliži prikaz serijskog modela

2.77K
0
Podelite sa prijateljima:

Mada u današnje vreme ne predstavlja „ultimativni automobil“, Mercedes-Benz S klase je i dalje simbol nemačkog inženjeringa. Definitivno, nova generacija će biti jedna od najvažnijih premijera ove godine.

Već poslovično, kako se debi bliži, tako maske počinju da padaju, ponekad otkrivajući razočaravajući dizajn, a ponekad izazivajući efekat „znali smo da će tako izgledati“.

Ruski portal Kolesa, izvanredan je pri kreiranju rendera koji verno prikazuju buduće modele. Setimo se prethodnog prikaza W223 S klase, ali kako je kamuflaža sve oskudnija, tako je i render preciziniji.

Najnoviji Mercedesov dizajnerski jezi, od strane proizvođača, kako već to oni znaju da budu „slikoviti“, opisan je kao „senzualno pročišćen“, kao i da predstavlja inspiraciju za mnoge automobile današnjice. Na taj način, možemo utvrditi da S klasa za 2021. podseća na A klasu ili CLS.

Ovo se posebno odnosi na zadnjicu, gde se na Kolesinom renderu nalaze zaokružena trouglasta svetla, uz „obrvu“ koja se pruža preko prtljažnika. LED oreol unutra je verovatno nešto što definiše ovaj automobil, odvajajući ga od ostalih modela s trokrakom zvezdom.

Ručke vrata u manitu Tesle takođe su deo procesa redizajniranja. Maska hladnjaka nije tako „geometrijski“ naglašena a farovi nisu tako uski kao kod serije 7, bez obzira što je bavarsk model nešt stariji. Možda Mercedes u ovom slučaju ide na sigurno.

U svakom slučaju, nova S klasa će napraviti radikalniji otklon što se enterijera tiče. Tu će se nalaziti ogroman okran, pomeren niže na armaturnoj tabli, uz pomoć kojeg će se verovatno kontrolisati većina sekundarnih funkcija vozila.

Što se tiče motora, očekujemo naglasak na redne četvorocilindarske i šestocilindarske agregate, iz prostog razloga što Mercedes u velikoj meri zaostaje za svojim ciljevima vezanim za emisiju izduvnih gasova.  Uprkos ovome, kompanija je izvestila da će Maybach verzija zadržani kao opciju V12 motor, pa ko voli nek’ izvoli. Kada su performantne varijacije na temu u pitanju, očekujemo S73 iz AMG-a, ali i „plug-in“ hibrid V8 s preko 800 ks.

AutoRepublika

Izvor: Kolesa.ru

(2772)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments