1. Home
  2. Vesti
  3. Američki diler Toyote se nameračio da pazari fudbalski klub iz Italije
Američki diler Toyote se nameračio da pazari fudbalski klub iz Italije
9

Američki diler Toyote se nameračio da pazari fudbalski klub iz Italije

254
9
Podelite sa prijateljima:

Na italijanski fudbalski klub AS Roma, oko je bacio američki milijarder Den Fridkin koji do sada nije pokazivao nikakve aspiracije ka ulaganju u sport. Znameniti stanovnik američke savezne države Teksas je tamošnjoj široj javnosti poznat kao vlasnik najveće nezavisne distributivne mreže vozila marke Toyota, ali i više luksuznih hotela i letovališta.

Italijanski klub koji trenutno zauzima četvrto mesto u Seriji A je potvrdio još pre par dana da su pregovori o kupoprodaji kapitala u toku. Potencijalni kupac je konzorcijum na čijem čelu se nalazi Fridkin. Konačna odluka o eventualnoj transakciji će biti doneta nakon što kandidat za kupovinu, to jest njegova ekipa konsultanata, sprovede ispitivanja poslovnih knjiga.

Informacije koje prenosi Financial Times, govore od tome da Fridkin i ortaci iz konzorcijuma planiraju da izdvoje 750 miliona evra za realizaciju nameravane transakcije. Nijedan italijanski klub do ovog trenutka nije prodat za tako visok iznos, dok je procena vrednosti najskupocenijeg tima iz italijanske Serije A iznela nekih 1,6 milijardi evra. Toliko iznosi tržišna kapitalizacija Juventusa, kluba koji kontroliše porodica Anjeli, a čije su akcije listirane na milanskoj berzi.

Akcije Rome su takođe izlistane na istoj berzi dok je zbir tržišne vrednosti svih akcija kluba (tržišna kapitalizacija) na nivou od nešto preko 400 miliona evra. Nakon objave ovih vesti, vrednost akcija je momentalno privremeno skočila za 9%, ali je sa tog špica kasnije tokom istog dana, to jest do podneva u ponedeljak, nešto pala. Na kraju je ipak zabeležen rast vrednosti od 2,7%.

AutoRepublika

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

400 milja? Pa to su danas samo 2-3 igrača, mislim z ste pare mo’š kupiti samo par dobrih igrača.

Yankee

To mozda Manchester City i PSG … Normalni timovi mogu mnogo vise od par dobrih igraca za takvu sumu.

Don

Poanta priče da čitav klub kao što je roma, jedna institucija, košta kao par ozbiljnih igrača i ništa više.

Don

Eto nek Milan vrijedi 750 000 sa silnim dugovima a roma 400…

Yankee

Roma je u zadnjih 20-ak godina osvojila 2 kupa Italije. To su im jedini trofeji. Da ne govorim kolika je popularnost u svetu jednog Milana (cak i kad je los) u poredjenju sa Romom …

Don

Ne znaš ti ništa, Roma ima Džeku a ovi ocvalog Ibrahimovića :)))

Yankee

Za Romom nikoga nije briga izvan Rima, a Milan je svetski klub … Ja sam ih gledao u Chicagu pre par godina.

Renault Terminator

Mene je briga,ja u Italiji navijam za Romu.Nemoj da mi diras Vucicu i Totija bre?.