1. Home
  2. Vesti
  3. Montaža krosovera Aurus Komendant počinje tek 2022.
Montaža krosovera Aurus Komendant počinje tek 2022.
0

Montaža krosovera Aurus Komendant počinje tek 2022.

273
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov je govorio o datumu kada bi trebalo da bude pokrenuta masovna proizvodnja luksuznog SUV-a Aurus Komendant, kao i o izmenama u gami marke Aurus. Izvestili smo da je ranija najava u pogledu početka proizvodnje koja je govorila o 2020. godini preinačena u startni period 2021. godine, a potom je pomenuti ministar obelodanio i odlaganje serijske proizvodnje velikog krosovera, koja će verovatno naposletku biti organizovana u pogonima u Jelabugi, tek od 2022. godine.

Prvi prototip Komendanta je proizveden u aprilu ove godine. Taj prototip nije dat na uvid javnosti u smislu utvrđivanja dizajna eksterijera, dok je prema planu taj čin trebao da bude upriličen jedan mesec kasnije. Nakon aprila, više ni reč nismo čuli o Komendantu, barem ne iz zvaničnih izvora.

Iz tog razloga o izgledu velikog SUV-a možemo da sudimo samo na osnovu crteža koji su korišćeni prilikom podnošenja zahteva za zaštitu dizajna. Doduše, uvid u enterijer grdosije smo mogli da doživimo na osnovu fotografije koja ilustruje unutrašnjost pretserijskog modela. Na osnovu toga se može zaključiti da će kabina krosovera ostati verna onom što promoviše sedan Aurus Senat.

U međuvremenu, kompanija je već registrovala više od 600 porudžbina za novi Senat, koji se nudi po ceni od oko 262 hiljade evra. Bilo kako bilo, tokom 2020. godine će biti proizvedeno najviše 200 primeraka modela u pogonima NAMI, lociranim u Moskvi, što je granični kapacitet male fabrike. Početak serijske proizvodnje je, kao što rekosmo, zakazan za prvi kvartal 2021.

Iako je više puta pominjan i minivan Aurus Arsenal, njegova sudbina naposletku nije izvesna, što je svojom izjavom potvrdio i Manturov, navodeći da porudžbina kandidata za pazar i nije bilo previše. Iz toga se može zaključiti da će Arsenal na proizvodne trake jedino u slučaju prijema većeg broja upita od strane kupaca. Čak i ukoliko se to dogodi, serijska proizvodnja će teško biti organizovana pre 2024. godine.

AutoRepublika

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments