1. Home
  2. Vesti
  3. Prva zvanična foto-najava novog Santa Fea
Prva zvanična foto-najava novog Santa Fea
3

Prva zvanična foto-najava novog Santa Fea

202
3
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Motor je objavio fotografiju koja nam daje prvi uvid u detalj s novog Santa Fea, odnosno tizer koji bi trebalo da zagolica maštu potencijalnih kandidata za kupovinu, ali i ostalih zaljubljenika u automobile.

Navodi se da će nova generacija modela s povišenom pozicijom sedenja, koji je dugo, to jest najduže od svih do sada, igrao ulogu perjanice SUV game korejske marke, očito posedovati mačo dizajn s notom robusnosti, i uz mnoštvo detalja koji se vezuju za luksuz. Hyundai naglašava da se ova konstatacija odnosi i na uređenje prostora u putničkoj kabini, u šta ovoga puta nismo mogli da se uverimo na osnovu tizer fotografija.

Hyundai Santa Fe usvaja dizajn „ugradne rasvete“ na prednjem kraju vozila, što podrazumeva instalaciju farova u rešetku hladnjaka tako da se svetlosne grupacije uklapaju izvanredno s maskom hladnjaka i onda kada nisu u funkciji, navodi se u zvaničnom saopštenju koje je konstruktor emitovao u javnost ovog jutra.

Proizvođač je prikazao dva različita „nosa“ povećeg SUV-a, i navodi da će tamnija rešetka hladnjaka (fotografija iznad) naći svoju primenu kod standardnog modela dok će ona sa svetlijim dezenom, prikazana na naslovnoj ilustraciji, biti korišćena kod verzija pri kraju ponude, to jest kod prestižnijih varijanti.

Bilo kako bilo, tizer otkriva par novih detalja u dizajnu, a koji uključuju uspravnu postavku dnevnih svetala (Daytime Running Light – DRL) u okviru maske hladnjaka, kako rekosmo. Navedena pojedinost je samo jedna kockica u mozaiku takozvane nove „integrisane aruhitekture“.

Od ostalih zanimljivosti u vezi novog krosovera iz Koreje, treba pomenuti da će se u ponudi naći i novi elektrifikovani pogonski sklop, a koji uključuje i dopunjivi hibrid iz PHEV segmenta, što će biti po prvi put za Hyundai. Pored toga, treba naglasiti da će Santa Fe biti pionir u implementaciji nove, treće generacije kompanijske arhitekture u Evropi, koja po tvrdnjama Korejaca donosi novi kvalitet u pogledu performansi, vozne dinamike i bezbednosti. Jašta, kao što vidimo, podesna je i za komponovanje termalnih s elektromotorima. Na ovom mestu nije loše pogledati i standardne specifikacije nove Kije Sorento, jer bi one mogle biti odličan indikator, da ne kažemo dokaz u smislu onog što treba očekivati od novog Santa Fea.

Šuška se da će premijera biti upriličena sledećeg meseca, iako zvanični datum još uvek nije obelodanjen. Novitet će u izložbeno-prodajne salone Starog kontinenta početkom jeseni, to jest u septembru. Očekujemo navalu tizera, crteža i svega što prati današnji tužni momenat automobilske industrije, u kojem se premijere novajlija organizuju po manje-više, bezbroj puta.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eh, ko će kasnu jesen ili zimu dočekati, da se to i uživo pogleda 🙂

TNT

Opet ja, davež, sa pitanjem nevezanim za članak, ali šta ću kada si ti poznavalac – Suzuki ima jeftine modele koji su navodno hibridi – da li za njih važe podsticaji od 2.500 €? Ako važe, eto nama najjeftinijh automobila na tržištu…

moron

Ne, za blage hibride ne baži „podsticaj“ od 2.500 … 🙂
Da važi, fiat i panda sa novim 1,0 motorom i blagim hibridom od 12V bi bili još jeftiniji … Bar imaju 6MT, za razliku od suzukija 1,2 i 1,0 T