1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf 8 kretao se bez aktiviranog SUS motora gotovo četiri minuta (VIDEO)
VW Golf 8 kretao se bez aktiviranog SUS motora gotovo četiri minuta (VIDEO)
5

VW Golf 8 kretao se bez aktiviranog SUS motora gotovo četiri minuta (VIDEO)

1.72K
5
Podelite sa prijateljima:

Motor s unutrašnjim sagorevanjem je bio u potpunosti deaktiviran 3 minuta i 51 sekundu.

Volkswagen Golf 8 nije među najuzbudljivijim automobilima koji su lansirani ove godine, ali je svakako predstavlja jednu od najvažnijih premijera, s obzirom na ogromnu popularnost u kojoj uživa širom sveta. Što se novog modela tiče, jedna od novijih tehnologija kojima može da se pohvali je i mogućnost kretanja po inerciji, kada mu je SUS motor potpuno isključen, što je zapravo već viđeno u sedmoj generaciji, kod restilizovanog 1.5 TSI ACT BlueMotion modela, uvedenog avgusta 2017.

Isključivanje motora s unutrašnjim sagorevanjem i funkcija kretanja po inerciji je sada uparena s blago hibridnom verzijom istog motora, koji je preimenovan u eTSI, signalizirajući na taj način svoje ekološke kredencijale. U priloženom videu možemo videti Golf 8 kako se kreće bez benzinskog pogona tokom zaista impresivnog vremenskog perioda.

SUS motor je bio isključen gotovo četiri minuta, a test je izveden u realnom saobraćaju, tokom kojeg je zabeležena prosečna potrošnja od 4,4 litra benzina na 100 pređenih kilometara. Tokom test vožnje, automobil je prešao 33 kilometra, čak 24 odsto vremena sa deaktiviranim motorom (9 minuta, 45 sekundi).

Neki ovu tehnologiju vide kao još jedan ekser zabijen u „mrtvački kovčeg“ dizela, jer novine koje se implementiraju u savremene benzince, čine ih efikasnim gotovo kao dizelaše. Kada tome dodamo „plug-in“ hibride i elektromobile, „naftaši“ teško da će ikada povratiti popularnost u kojoj su uživali.

Naravno, samo modeli opremljeni DSG menjačima mogu da poseduju ovu funkciju.

AutoRepublika

(1717)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Naravno, kad se 1.5 pokvario.

moron

Nemoj tako. Sudeći po onome što je dostupno na internetu, VW aktivno radi na rešavanju (navodnog) problema sa 1,5 TSI …

Don

Odgledah prvih 30 sekundi videa , notorna glupost kao i članak. Ubrzali video, kad pusti gas motor ne radi wow.za sve ostalo tu je sus.
Ide oko 80 na sat taj gnjoj, moj dizel bez ikakve pomoći nekakvih sistema pri toj brzini na ravnoj cesti troši 3.7 litara, a dizelasi 1.5 obujma vjerujem i manje, micra je trošila oko 3 litre , i šta ćemo sad?

Zoca

Vec vidim diskusiju izmedju vozila i vozaca kao npr Hey VW ,Mercedes i sl.=VW :Vozim 4 km bez goriva !Vozac:Ides u *icku materinu?

Don

Hehehe