1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže nova Škoda Superb i restilizovani Kamiq, Octavia i Scala
Stiže nova Škoda Superb i restilizovani Kamiq, Octavia i Scala
2

Stiže nova Škoda Superb i restilizovani Kamiq, Octavia i Scala

8.50K
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač automobila Škoda radi na ambicioznoj ofanzivi. Češki brend će predstaviti značajan broj noviteta naredne godine. Izdvaja se obnova svih limuzina koje kompanija prodaje. Takođe, spremaju se još neke novine.

Na dnevnom redu je debi dugo očekivanog ažuriranja Škode Scale. Takođe, na scenu stupa i restilizovani ulazni model u porodicu čeških SUV-ova.

Nova Scala će se pohvaliti osveženim eksterijerom. Prilagodiće se novoj Škodinoj dizajnerskoj filozofiji. Biće proširena tehnološka opremljenost i prilagođena ponuda motora. Između ostalih promena, konfiguracija menjača će biti modifikovana kako bi ponudila dinamičniji odgovor. Takođe će se raditi na poboljšanju efikasnosti svih verzija.

Škodinim limuzinama neće biti stran proces obnavljanja asortimana. Škoda Octavia, jedan od najpopularnijih modela u svom segmentu, biće ažurirana. Ovo nisu laka vremena za automobile mejnstrim brendova sa karoserijom sedana. Zbog toga kompanija mora dobro da odmeri podešavanja i modifikacije koje će izvršiti na Octaviji.

Među glavnim novitetima je obnovljeni dizajn eksterijera, kabina sa kvalitetnijim završnim nivoima i proširena tehnološka oprema. Čak će i rad određenih sistema pomoći u vožnji biti poboljšan. U delu mehanike, veća uloga će biti data hibridnim plug-in verzijama, a motori na dva goriva pripremljeni za rad na KPG (komprimovani prirodni gas) će nestati iz ponude.

Što se tiče „velikog brata“ Octavije, Škode Superb, sprema se lansiranje nove generacije. Superb, uprkos promeni generacija, i dalje će biti dostupan u limuzinskoj i kravanskoj, kombi verziji karoserije. Ovo je dobra vest s obzirom na promene koje se dešavaju na evropskom tržištu.

Razvija se na osnovu Škodine nove filozofije dizajna. Kabina, koja će biti temeljno renovirana, povećaće raspoloživi prostor. Posebno za putnike na zadnjim sedištima. Motori će biti obeleženi porastom elektrifikacije. Biće plasiran na tržište zajedno sa izborom motora sa 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom (MHEV) i hibridnim plug-in (PHEV) verzijama koje će imati do 100 km električnog dometa.

Škoda Kamiq, najmanji SUV B segmenta će uskoro biti ažuriran i biće pun noviteta.

Biće promena u pogledu dizajna, ali one neće biti radikalne. Većina njih će se koncentrisati na prednji deo. Oprema će takođe biti proširena. Ispod haube Kamiqa nisu predviđene veće promene osim podešavanja različitih benzinskih motora kako bi se povećao nivo efikasnosti.

AutoRepublika

(8495)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Zar nisu rekli da se Octavia sa plugovima ne može naručiti…?

Zar nisu odustali od Scale, neke najave su bile?

Balkanboj

I ja sam bio uveren da je Scala otpevala labudovu pesmu.