1. Home
  2. Vesti
  3. VW će u proseku lansirati tri nova modela mesečno u 2020.
VW će u proseku lansirati tri nova modela mesečno u 2020.
4

VW će u proseku lansirati tri nova modela mesečno u 2020.

230
4
Podelite sa prijateljima:

Nema dileme da je Volkswagen grupa dominirala automobilskom industrijom u smislu prodaje u poslednjih desetak godina. Planovi nemačkog giganta za sledeću dekadu su da se taj trend nastavi.

Kako se 2019. bliži kraju, Volkswagen je najavio strategiju za 2020. godinu, a ona je, bar na papiru, ogromnih razmera. Sledeće godine kompanija planira da lansira 34 nova modela, što znači u proseku gotovo tri mesečno. Od njih, 12 će biti SUV/krosoveri, dok će osam biti čisto električni ili hibridni automobili.

Glavna podrška u lansiranju tako velikog broja novih modela se pre svega ogleda u tehnološkom napretku. Volkswagen je posvećen investicijama vrednim 19 milijardi evra zaključno sa 2024. godinom, od kojih se 11 milijardi odnosi na takozvani „e-mobility“.

U „e-mobility“ se ubraja i ID.3 električni hedžbek, kao i svi ID modeli. Sledeći u programu je, kao što znamo, električni SUV.

Volkswagen očigledno ulazi spremno u novu eru, najavljujući najveću električnu ofanzivu u automobilskoj industriji. ID.3 kreće s prodajom u proleće, a uskoro dolazi i najavljeni SUV.

Da bi na pravi način baratao sve većom potražnjom i zahtevima kada je reč o visokoj tehnologiji i digitalnoj povezanosti, Volkswagen je formirao novu Car.Sofware diviziju, koja s radom započinje 1.januara.  Nemci planiraju da do 2025. povećaju razvoj softvera unutar kuće na 60 odsto, s trenutnih 10.

AutoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako je 12 komada „novih“ iz klase „đip“, a 8 komada iz klase „strujaša“, koji novi modeli čine razliku do ukupno 34 noviteta? Kojih je to novih 14 modela koji ne spadaju u pomenute klase ? Ima li negde neki promo materijal, kao onaj katalog iz Lidla ?

Zvezdan Božinović

Sve što objavi VW predstavlja promo materijal 🙂 Poznajući filozofiju, korporativnu kulturu marke, ne bi me čudilo da se umesto 34 radi o 3-4 modela koji će posedovati autentičan (samo) naziv 🙂

moron

🙂

BojanNeki

Čekam neki Xiaomi među auto brendovima, ali su gotovo nikakve šanse da će to biti VW.
Inače Xiaomi (Šaomi) kao brzorastuća kompanija izbacuje baš mnogo jeftinih a odličnih telefona a ušli su i u autoindustriju sa sa svojim SUV-om. Redmi SUV, baš svašta.

comment image

Ušli su i kao investitor Alibabine nove automobilske kompanije XPeng. Biće veselo. 🙂

comment imagecomment image