1. Home
  2. Vesti
  3. McLaren Speedtail probio barijeru od 400 km/h (GALERIJA)
McLaren Speedtail probio barijeru od 400 km/h (GALERIJA)
0

McLaren Speedtail probio barijeru od 400 km/h (GALERIJA)

335
0
Podelite sa prijateljima:

Kultni McLaren F1 je skinut s trona.

Britanska marka ima novog „suverena“. Naime, protip serijskog Speedtaila (XP2), postigao je brzinu od 403 km/h ove nedelje na Johnny Bohmer Proving Grounds pisti u Kennedy Space Centeru na Floridi, mada tehnički nema homologaciju za vožnju u SAD.

Dakle, interni brzinski rekord koji je držao F1 (386,4 km/h) je konačno srušen. Vožnju je obavio glavni test vozač McLarena, Keni Brak. Ovaj finalni ispit je zaključio program visokobrzinskih vožnji koje je kompanija izvela širom sveta poslednjih meseci. Između ostalog, vozilo se u Ididadi u Španiji i Papenburgu u Nemačkoj.

„Program brzinskih ispita se zaključio s višestrukim rekordnim pokušajima, na lokaciji koja se inače povezuje s probijanjem granica i vrhunskim inženjerskim dostignućima.“, rekao je šef McLaren Automotivea, Majk Fluit. „Speedtail je zaista izuzetan automobil koji otelotvoruje pionirski duh i savršeno ilustruje posvećenje nastavku postavljanja novih standarda kada je reč o performansama superautomobila i hiperautomobila.“

Sa 1.070 konja i 1.150 Nm, McLaren Speedtail koristi benzinsko električni pogon, koji se sastoji od 4,0-litarskog V8 i elektromotora. Uz pomoć ove postavke, Speedtail do 300 km/h dolazi za 13 sekundi, a pretpostaviti je da mu do „stotke“ treba nekih 2,5 sekundi.

Isporuke McLaren Speedtaila počinju u februaru 2020. Kompanija će proizvesti samo 106 primeraka, gde će svaki koštati 1.970.000 evra. Da, da, svi su već sada rasporodati.

AutoRepublika

(335)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments