1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari se vraća na 24h Le Mana!
Ferrari se vraća na 24h Le Mana!
2

Ferrari se vraća na 24h Le Mana!

192
2
Podelite sa prijateljima:

Scuderi će se takmičiti na čuvenoj trci 2023. godine. 

Ispostavilo se da je odluka rukovodstva trke da otvori kategoriju za hiperautomobile bila veoma pametna, jer su se proizvođači ponovo vidno zainteresovali za ovo pomalo zaboravljeno nadmetanje.

Već je poznato da će se u ovoj klasi nadmetati Toyota, Peugeot, Glickenhaus, a sada je i Ferrari potvrdio svoje učešće. Mada je italijanska marka već dugo prisutna u raznim GT šampionatima, ipak je Le Man nešto posebno u svetu auto-moto sporta.

Kako ova kategorija ima daleko „labavija“ pravila od ostatka klasa koje se takmiče na 24h Le Mana, proizvođači sami u potpunosti konstruišu automobile, što je ujedno i vrlo pametan potez, jer se na taj način ispituju nove tehnologije i dostignuća koja bi u slučaju uspeha trebalo da nađu put do serijskih modela.

Ferrari je poslednji put učestvovao na 24h Le Mana daleke 1973. godine. Italijani su godinama bili vrlo dominantni na ovoj trci, a posebnu epohu u istoriji automobilizma obeležio je obračun Forda i Ferrarija na ovoj stazi. Rivalstvo je nedavno ovekovečio i film, a više o tome možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Još Alfu da vrate iz mrtvih, pun mi q… ovih ostalih. Da nije bilo Alfe ne bi ni Enzo imao od koga da uči a Lamborghini bi i dalje pravio traktore…

Cuore sportivo.

Renault Terminator

Porsche,Ferrari,Toyota i Peugeot.Cetri fabrike,cetri institucije svaka na svoj nacin.I to u najjacoj klasi.Navijam za Peugeot.