1. Home
  2. Vesti
  3. Nemački ministar domaćim proizvođačima automobila: „Vaši električni modeli nisu atraktivni“
Nemački ministar domaćim proizvođačima automobila: „Vaši električni modeli nisu atraktivni“
4

Nemački ministar domaćim proizvođačima automobila: „Vaši električni modeli nisu atraktivni“

541
4
Podelite sa prijateljima:

Ministar finansija i energije u nemačkoj saveznoj vladi, Piter Altmajer, javno je prozvao čelnike nemačkih marki povodom elektrifikacije.

Altmajer je govoreći na jednom forumu povodom razvoja veštačke intelifencije iskoristio priliku da ospe paljbu po domaćim brendovima. „Pitam se kada će gospoda Zeče (Daimler), Dis (Volkswagen) i Kruger (BMW) biti u stanju da naprave električni automobil koji je upola seksi kao što su Teslini modeli. Što se tiče atraktivnosti vaših e-mobila morate da pronađete sveže ideje“, bio je oštar Altmajer.

Mada je na panelu bio prisutan i prozvani Herbert Dis, on nije dao nikakav konkretan odgovor na prozivku nemačkog ministra.

Istini za volju, sama priroda električnih automobila dozvoljava dizajnerima istih daleko veću slobodu nego što je to slučaj sa modelima koji koriste SUS agregate. Ipak, nemački proizvođači ostaju okrenuti tradicionalnim formama koje su forsirali i do sada.

Audijev E-tron jedva da je drugačiji od konvencionalnih modela te marke, Mercedes EQC sem pomalo igrarije sa svetlosnim potpisima na prednjem delu automobila nije doneo ništa novo. BMW je priča za sebe, jer ukoliko zaista budu izvlačili inspiraciju za svoje električne modele iz koncepta iNEXT (model sa fotografije) biće u velikom problemu, bar kada se govori o vizuelnom utisku vozila.

Altmajer nije želeo da navodi primere atraktivnih električnih vozila osim pomenutih automobila američkog proizvođača. Ali ako se govori o konceptualnim izdanjima, može se slobodno navesti Honda Urban EV, ili Peugeot e-Legend, oba potpuno električna i zaista divna automobila.

Suprotan primer od gore „prozvanih“ nemačkih proizvođača definitivno je Porsche. Ova marka pokupila je silne pohvale za svoje električne modele Taycan i Mission E Cross Turismo.

(541)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sarma

MATE RIMAC!

Iznogud Časni

Jest odvratan ovaj bmw sa slike

Matija

Tacna izjava debelog Altmajera glasi: „Vasi automobili nisu tako seksi kao Tesla!“

Iznogud Časni

Seksi? Jel taj Alchajmer spolno opći sa dildama od tesle i švapskih marki?!? Sad mi je jasno zašto je most u Kelnu pun pederskih zastava, kad ih vaki bolesnici vode.
Streljački vod, pozor! Nišani! Pali!