1. Home
  2. Vesti
  3. Opoziv za Toyotu Supru, BMW Z4 i 330i zbog otkazivanja farova
Opoziv za Toyotu Supru, BMW Z4 i 330i zbog otkazivanja farova
1

Opoziv za Toyotu Supru, BMW Z4 i 330i zbog otkazivanja farova

191
1
Podelite sa prijateljima:

Vesti nisu dobre, tako da vlasnici pogođenih vozila treba da kontaktiraju servis što je pre moguće.

Nacionalna administracija za bezbednost u saobraćaju (NHTSA), izdala je nalog za kampanju povlačenja vozila broj 19V850000. Razlog je gubitak funkcionalnosti prednjih svetala zbog kontrolne jedinice farova, koja može da otkaže zbog problema u proizvodnom procesu snabdevača.

Samo je 245 jedinica za sada pogođeno opozivom – 37 primeraka BMW-a Z4, 31 330i i 330i xDrive, kao i 177 Toyota Supri. Pre nego što se nasmešite zbog činjenica da je Supra uključena u BMW-ov opoziv, setimo se objašnjenja Toyotinog predstavnika prilikom prethodnog povlačenja. Naravno, Supra se proizvodi u istoj fabrici gde i Z4, Magna Steyr u Austriji.

Pogođeni primerci su za modelnu 2020. godine, proizvedeni su između 16. jula i 20. avgusta (roudster) i od 15. do 25. jula (Supra) i od 22. jula do 18. oktobra (serija 3).

Problem počiva u štampanoj ploči (PCB) potencijalno pogođene kontrolne jedinice fara. Tačnije, tokom aranžiranja ploče, postoji mogućnost da centrirajući pin poseduje strane opiljke. Ipak, nije bilo zabeleženih incidenata niti povređivanja. Međutim, bilo je dosta prijavljenih otkazivanja farova, što je prisililo BMW da pokrene povlačenje na korektivnu intervenciju.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Naučit će tojota sta je BMW, svaki mjesec opoziv. Premium kvaliteta.