1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz S klase na verodostojnom renderu
Mercedes-Benz S klase na verodostojnom renderu
3

Mercedes-Benz S klase na verodostojnom renderu

6.84K
3
Podelite sa prijateljima:

Kako se bližimo zvaničnom predstavljanju Mercedesove “specijalne klase” (na njemačkom „Sonderklasse“, odakle je i pozajmljeno slovo „S“ za oznaku modela), na internetu su sve brojniji renderi koji pokazuju kako bi ovaj automobil mogao da izgleda. 

Danas se na sajtu Mercedes-Fans.de pojavio render čije linije najviše odgovaraju kamufliranim prototipovima koji trenutno služe za testiranje. Kako je to već u neku ruku postao glavni način prepoznavanja modela sa znakom trokrake zvijezde, zbog sličnosti u dizajnu između vozila različitih segmenata, i ova S klasa će na putu dominirati sa svijetlima koja integrišu tri LED trake.

Jedna se proteže čitavom širinom fara, dok su druge dvije kratke i vertikalno postavljene. Ako je vjerovati renderu, najveće LED dnevno svijetlo služi ujedno i kao početak karakterne linije ramena koja se proteže čitavom dužinom automobila.

Maska za veliko čudo nije upadljiva kao kod glavnih rivala iz Minhena, Ingloštata i iz Nagoje u Japanu, ali nikako ne smanjuje dojam koji očekujemo da raspoznamo kada se radi o Mercedesu. Tu je naravno i neizbježna zvijezda na haubi, u narodu poznata kao “nišan”.

Render pozadine i enterijera nažalost nije objavljen, ali slobodno možemo reći da će zadnjim dijelom automobila dominirati trouglaste svjetlosne jedinice kao i kod nekoliko zadnjih Mercedesovih modela.

Po pitanju enterijera, već je poznato da će doći do drastične promjene, koja se vjerovatno neće svidjeti Mercedes puristima, ali je sigurno potrebna kako bi se automobil približio mlađim kupcima, a kako će enterijer otprilike izgledati možete vidjeti ovdje.

Po pitanju motorizacije zasigurno nećemo vidjeti revoluciju, već samo unaprijeđene trenutno dostupne pogonske jedinice. Na “mračnoj” strani će se sigurno naći 2.9 litarski dizel agregat sa redno postavljenih šest cilindara, u verzijama sa 280 „grla“ u modelu S350d, ali i 330 konjskih snaga u modelu S400d. Nije isključeno da će se nuditi i hibridni dizel koji koristi dvolitarski četvorocilindraš, koji zajedno sa elektromotorm proizvodi 306 “konja”.

Kada su benzinci u pitanju, u ponudi će se sigurno naći modeli sa šest i osam cilindara, i eventualno svih 12 cilindara u najprestižnijem Maybach izvođenju. Vjerujemo da će svi koristiti 48-voltni sistem “blagog hibrida”, sa nekoliko plug-in hibridnih varijanti. Očekivane su izlazne snage od 350 „konja“ do 600+ grla u AMG modelu.

Električna S klasa

Kada je potpuno električna verzija Mercedesove perjanice u pitanju, ona će postojati kao zaseban model. Biće bazirana na drugačijoj platformi sa originalnim dizajnom.

Naravno, ni prototip primerci ovog modela nisu pobjegli objektivima automobilskih fotografa, a kako se na prvi pogled čini, Mercedes će pokušati da serijski model što više približi EQS konceptu predstavljenom prije par mjeseci.

Kako je i za očekivati, ovaj model će koristiti oznaku EQS poput koncepta. Kada su u pitanju verzije električnog modela, za sada nema informacija o postavkama elektromotora, opcijama u pogledu razvoja snage raspoloživih pogosnkih skopova, kao ni o autonomiji.

Premijerni nastup nove S klase možemo očekivati u prvoj polovini nadolazeće godine.

AutoRepublika

(6843)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

Ehhhh, kuda ide autoindustrija kada ni premijum brendovi ne mogu da odole neukusu i jeftinoci predimenzioniranih tableta u unutrasnjosti koji onako nakaceni uruznjiju i ono malo stila koji se prozima kroz ostatak unutrasnjosti jedne ovakve premijum limuzine.

igi

Tipičan Azijat (automobil rađen za tržište Azije). BMW će preterati sa bubrezima, za sada ostaje Audi kao iole evropski automobil.

s mile

lično mišljenje…. U.G.L.Y