1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai posvećen razvoju novih automobila sa gorivnim ćelijama
Hyundai posvećen razvoju novih automobila sa gorivnim ćelijama
0

Hyundai posvećen razvoju novih automobila sa gorivnim ćelijama

173
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka rešila je da stvori podbrend koji će se baviti isključivo vozilima koje za pogon koriste gorivne ćelije. 

Novi brend nosiće naziv HTWO i nastaviće da usavršava tehnologiju u koju Hyundai ulaže već više od dve decenije, i uz Toyotu je jedini proizvođač koji aktivno radi na stvaranju novih modela koji upotrebljavaju na gorivne ćelije. No, to nije sve, jer Hyundai želi da ova tehnologija bazirana na vodoniku nađe primenu kod drugih transportnih sredstava.

Bez predstavljanja detaljnog plana, saopšteno je da je želja da se gorivne ćelije upotrebljavaju i kod vozova, plovila, pa čak i u projektu „letećeg automobila“ na kojem Hyundai radi već neko vreme. Što se tiče automobila, Korejci imaju trenutno u ponudi jedan FCEV model – Nexo.

HTWO je zamišljen kao globalni brend, ali će se na početku fokusirati na nekoliko tržišta: Južnu Koreju, SAD, Evropu i Kinu. Hyundai je saopštio da će novonastali entitet ne samo raditi na daljem razvoju FCEV tehnologije, već da će i tražiti partnere na globalnom nivou zarad poboljšanja infrastrukture.

Dakle, Hyundai pokušava da sa vozilima koja koriste gorivne ćelije primeni isti recept kao sa EV modelima. Podsetimo, južnokorejska marka nedavno je predstavila još jedan podbrend – Ioniq, koji će se baviti razvojem i prodajom električnih automobila. Na predstavljanju Ioniqa saopšten je inicijalni plan za tri modela – krosover, sedan i veliki SUV.

Za sada nema takvih podataka o HTWO, odnosno kada bi mogli stići novi FCEV modeli.

AutoRepublika 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments