1. Home
  2. Vesti
  3. Nemci tvrde da Tesla Cybertruck neće moći da se prodaje u toj zemlji
Nemci tvrde da Tesla Cybertruck neće moći da se prodaje u toj zemlji
11

Nemci tvrde da Tesla Cybertruck neće moći da se prodaje u toj zemlji

2.67K
11
Podelite sa prijateljima:

Razlog je bezbednost vozila. 

Nemački magazin Automobilwoche navodi da Tesla neće moći da vrši prodaju svog električnog pikapa u zemlji Germana, jer ovaj neće moći da prođe sve neophodne bezbednosne provere.

Kao glava mana ističe se da je karoserija isuviše čvrsta. To osim što se zamera kod bezbednosti putnika unutar vozila, tako je i manjkavost kada je reč o zaštiti pešaka i biciklista. Drugo, ugao koji stvaraju prednji branik i hauba je previše oštar i pri eventualnom udaru pešaka ili bicikliste mogao bi da izazove teške povrede, znatno teže nego kod vozila koje imaju predviđenu deformacionu zonu za ovakve (s)udare.

Stefan Keler, stručnjak nemačkog TUV-a, navodi da Cybertruck bez odgovarajućih promena neće biti moguće prodavati u Nemačkoj. „Unutar takvog vozila putnici se osećaju sigurno, ali to zapravo nisu. Zbog nedostatka deformacionih zona energije se apsorbuje već se prenosi unutar vozila. Na taj način ni vazdušni jastuci ne mogu pružiti dovoljnu zaštitu putnicima“, rekao je Keler.

Keler je dodao da ako Tesla ne odradi potrebne izmene, Cybertruck nema šanse da prođe homologacioni proces za registraciju u Nemačkoj.

Osim toga, Euro NCAP pri testiranju vozila daje posebnu ocenu za zaštitu biciklista i pešaka, te ako se električni pikap ne bude dobro pokazao na tom testu, mogao bi se suočiti sa ozbiljnim problemima.

AutoRepublika 

(2668)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mada im pobude u oblasti autoindustrije često nisu časne, te iako su celi auto sektor zavili u crno posledicama svojih prevara, mislim da su Nemci ovaj put u pravu.

Srđan

A Aventador ima potpuno drugačiji ugao između haube i prednjeg branika 😀

da11

Glupane znas ti koliko je aventador nizi, i aventador nije od celika koji ce ti polomiti sve na tijelu.

Srđan

Ohoho, kad ne znamo drugačije onda se vređamo. Očigledan dokaz inteligencije.

Goran Jurković

Samo je od karbona koji je još čvršći

Babić

On ih samo malo očeša po nogama, Tesla udara pravo u glavu ?

D_C

Zapravo, tekst nije tacno preveden. Stefan Keler, strucnjak nemackog TUV-a, jedne od mnogih organizacija odgovornih za sertifikaciju odn homologaciju u Evropskoj Uniji je naveo da Cybertruck bez odgovarajucih promena nece biti moguce prodavati u Evropskoj Uniji a ne samo u Nemackoj. Ovde je izgleda zaboravljeno da je EU jedno trziste tako da vozilo homologovano u jednoj EU zemlji automatski moze da se prodaje u celoj EU, pri cemu su zahtevi za homologaciju sirom EU indenticni, pa ako odredjeno vozilo ne zadovoljava standarde u recimo Nemackoj, sanse su prakticno nepostojece da ce moci da zadovolji te iste propise u Francuskoj ili… Pročitaj više »

Rade

Američki automobili su poznati po onim isturenim branicima (u poređenju sa evropskim verzijama). Kod ovog su branici zapravo farovi. 🙂

zoca

Kod nas nema da ga bude i bez zabrane.

GlupiSrbi

Jooj joj srbi srbi na sta to lici to nije automobil sta jr ovo pokretna cigla sa 4 tocka ili pokretna mini kucica sa staklenim krovom… Ala ste glupavi, ko kod da je izmislio i konstruisao ovakvu ruznu glupost koja nelici ninasta.

Yankee

Kakve veze Srbi imaju sa ovim vozilom?