1. Home
  2. Vesti
  3. VW ID.3 dobio „Best of Best“ priznanje pre početka isporuke kupcima
VW ID.3 dobio „Best of Best“ priznanje pre početka isporuke kupcima
4

VW ID.3 dobio „Best of Best“ priznanje pre početka isporuke kupcima

259
4
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen ID.3 je nedavno dobio dva „Best of Best“ priznanja u Automotive Brand Contestu 2020., događaju koji održava Nemački dizajnerski savet. Električnom ID.3 se pridružio još jedan član VW-ove porodice, ID.Space Vizzion, koji je osvajač titule u kategoriji koncepata.

Ukupno gledajući, VW ID.3 je dobio naslov „Best of Best“ u segmentima za „spoljni dizajn u klasi velikoserijskih marki“ i „dizajn enterijera u klasi velikoserijskih marki“. Sudije su bile impresionirane dizajnom ID.3, koji je etiketiran kao savremen i izražajan. Ovi atributi su navedeni i u oficijelnoj presudi.

„ID.3 je izražajan, sa zakrivljenom ali u isto vreme zategnutom linijom s koherentnim enterijerom i spoljašnošću. ID.3 je impresivna savremena interpretacija tipičnog Volkswagenovog naglašenog dizajnerskog idioma – to je dugo očekivani, mladi Volkswagen koji se razmeće hrabrošću nephodnom da se začne novi pokret“, kaže se u oceni. Pompezno, nema šta, rekli bismo…

Klaus Bišof, šef dizajna VW grupe, primetio je da priznanje dokazuje da je Volkswagen na pravom putu u svojoj tranziciji ka potpunoj elektrifikaciji. „Za nas, ID.3 predstavlja zoru nove ere mobilnosti. U isto vreme, on je vesnik napretka digitalne dizajnerske ere u kojoj imamo za cilj da virtuelno kreiramo najbolja moguća korisnička iskustva koristeći vrhunske tehnologije. Ovo priznanje od strane sudijskog panela pokazuje da smo na pravom putu“, rekao je on.

Ono što je interesantno je da je Volkswagen ID.3 dobio „Best of Best“ priznanje uprkos tome što je dolazak na tržište odložen zbog problema sa softverom. Nemački proizvođač proizvodi ID.3 ali ne može da započne s isporukama kupcima jer je još uvek neophodna ozbiljna dorada. Po izvorima bliskim dešavanjima, softver ID.3 je „apsolutna katastrofa“, s višestrukim problemima i „bagovima“ koje su prijavljivali test vozači na svakodnevnom planu.

Volkswagen je zauzeo ozbiljan kurs da bi rešio dotične probleme. Izveštaji sugerišu da kompanija radi zajedno s Daimlerom na razvoju operativnog sistema za automobile koji će verovatno bit kreiran da se stavi naspram Teslinog, koji je svoje rešenje razvio „od glave do pete“ i u međuvremenu daleko odmakao.

Mada su priznanja koja je ID.3 dobio zaista impresivna, postoje detalji koji su u najmanju ruku čudni. Na prvom mestu, Automotive Brand Contest održava Nemački dizajnerski savet, koji je takođe organizator ceremonije dodele nagrada za Nemački dizajn. Suprotno drugim telima koje dodeljuju nagrade u automobilskoj oblasti, Nemački dizajnerski savet finasira naslove za Nemački dizajn kroz uplatu pobednika ceremonije. Ovaj sistem je rezultirao velikim brojem „pobednika“ tokom godina. Samo 2018., titule su uručene u ruke preko 1.000 „osvajača“.

AutoRepublika

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Namješteno, propaganda čista. Auto ničim nije zaslužio, čak šta više samo zlatni bukalin.

moron

Pa, neće valjda reći nemačkim kupcima za svoj proizvod „da je djubar“? Logično je da ga na neki način „preporuče“.

BojanNeki

I onda ti i Kola, ili kako god, pričate da neka tajna sila danas gura elekrične automobile a ne bi vam palo na pamet da je baš ova sila sve vreme sprečavala i „strujaše“ i bilo kakav napredak koji nije njihov.
A da je komedija komedija je.

Don

Et, cemu sluze novinari. Najgora banda skupa sa politicarima i advokatima. Auto pun gresaka, najveci promasaj u industriji, nije se nikome ni prodao, ali je zato pobrao sve nagrade, sad je valjda jasno cemu sluze nagrade, izbori , treba samo zapamtiti imena tih „ustanova“ koja ima daju titule.
Honda ga pojede za dorucak.