1. Home
  2. Vesti
  3. Renault želi šefa Seata za novog izvršnog direktora
Renault želi šefa Seata za novog izvršnog direktora
0

Renault želi šefa Seata za novog izvršnog direktora

182
0
Podelite sa prijateljima:

Kako pišu francuski mediji, Renault želi da Luka de Meo preuzme kormilo ovog proizvođača. 

U užem izboru uz Italijana je i Patrik Koler, izvršni direktor kompanije Faurecia, ali se veruje da je De Meo daleko bliži ovoj poziciji. Naime, francuska vlada preferira aktuelnog šefa Seata, te se veruje da su pregovori sa ovim menadžerom već počeli.

De Meo je napravio pravo malo čudo sa Seatom. Od nekadašnjeg gubitaša i marke koja nije uspevala da pronađe svoj identitet u VW grupi, došlo se do brenda za mlade koji ima veliku perspektivu.

Osim toga, Luka de Meo se izborio za stvaranje novog podbrenda Cupra, koji je zadužen za razvoj i plasiranje performantnih varijanti Seatovih automobila.

Španska marka je pod vođstvom sadašnjeg izvršnog direktora dobila ulogu uvodne marke u VW grupaciji, sa ciljem da se „dodvori“ mlađoj populaciji. De Meo je prepoznao da novi naraštaji ne koriste samo automobile, već da su vozila mikro mobilnosti izuzetno važna za budućnost.

Stoga je Seat uplovio u i ovaj segment sa razvojem malog četvorotočkaša, potom električnog trotineta, a nedavno su predstavili i svoj električni skuter.

Rukovodstvo Renaulta veruje da je Luka de Meo pravi čovek da se izbori sa velikim izazovima koji čekaju francusku marku u budućnosti. Iako se o ovome piše već neko vreme, Italijan još uvek nije dao nikakav zvaničan komentar.

AutoRepublika 

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments