1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Atraktivna vizija Nissana GT-R sledeće generacije
Atraktivna vizija Nissana GT-R sledeće generacije
0

Atraktivna vizija Nissana GT-R sledeće generacije

371
0
Podelite sa prijateljima:

Po ovoj viziji, naredna generacija Nissana GT-R bi trebalo da se stavi naspram Chevrolet Corvettea C8. Da li će tako biti i u stvarnosti? Teško.

Zaista, kapa dole digitalnom umetniku Rejnu Prisku, čija je kreacija inspirisana GT-R50 modelom kojeg je dizajnirao Italdesign.

Piksel majstor je iskoristio DNK „italijanske Godzille“, od koje će ukupno 50 primeraka biti proizvedeno, po ceni od 990.000 evra (bez PDV-a), te je kreirao koncept superautomobila sa središnje pozicioniranim motorom.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Naravno, u dramatične promene se ubraja kabina povučena prema napred, da bi se napravilo prostora za mašinu. Bokove automobila krase usisni otvori, koji se i očekuju za ovaj tip vozila, dok nas aero paket podseća na drugu generaciju Forda GT.

S obzirom da C8 ’Vette nudi sličan koncept po priuštivoj ceni, a R35 GT-R uživa u reputaciji niskobudžetnog ubice superautomobila, moglo bi da se očekuje da japanski proizvođač novi R36 stavi naspram Chevroletovog pulena. Međutim, ne treba izletati pred rudu povodom tog pitanja.

Na prvom mestu, dok nas Nissan uverava da GT-R ima budućnost, kompanija nije spomenula bilo kakve detalje o novajliji, uprkos činjenici da je aktuelni model s nama još od 2007. S tim u vezi, dok je prvobitni primerak iz 2008. koštao 69.850 dolara, perjanica u vidu GT-R nisma za 2020. startuje od 212.435 evra.

Pored toga, aktuelna postavka japanskog sportiste nudi 2+2 konfiguraciju sedenja, što opravdava ono „GT“ u nazivu modela. Eventualna evoucija u superautomobil sa središnje pozicioniranim motorom bi takođe donela veliki skok cene.

AutoRepublika

(371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments