1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Da li će Renault predstaviti Talisman kupe?
Da li će Renault predstaviti Talisman kupe?
2

Da li će Renault predstaviti Talisman kupe?

324
2
Podelite sa prijateljima:

Nakon kratke avanture s Lagunom prethodne generacije, Renault se ponovo okrenuo atraktivnom segmentu velikih kupe vozila. Tako nešto bi barem voleo da vidi ljubitelj marke Noel Ludovik kome nije bilo teško da zamisli, a potom i prenese na papir crtež Talismana u kupeovskoj konfiguraciji.

Za razliku od rivalskog Peugeota, Renault baš i nema nekog zavidnog iskustva u ovom segmentu a iako je Laguna kupa bila relativno pouzdan automobil, bitno različitog stila u odnosu na limuzinu na osnovu koje je nastao, i uz obilje tada aktuelnih tehnoloških dostignuća (upravljanje na sva četiri točka na primer), ona nije uspela da osvoji srca dovoljnog broja kupaca i nije doživela novu generaciju.

Kao što vidimo, to nije previše pelina na usnama, da bi se obeshrabio uporni zaljubljenik da nastavi da sanja neki novi „trovratni“ san s aktuelnim Talismanom.

Ludovik na konceptnom crtežu nije jednostavno obrisao par zadnjih vrata, već je u potpunosti preradio i bok Renaultove limuzine, što se posebno odnosi na lukove iznad zadnjih točkova. Kako bi se dobilo na skladnijim proporcijama, međuosovinski razmak je na kupeu kraći u odnosu na verziju koja se šepuri po izložbeno-prodajnim salonima.

Pogled na stražnjicu kupea nepogrešivo asocira na Talisman i samo površan uvid je dovoljan da bi bilo jasno čiji derivat je ovaj kupe.

Nažalost, uprkos ličnim simpatijama, kategorija kupea je u stanju da animira sve manji broj kupaca pa je izvesno da Renault ne razmatra ovu varijantu za razvoj. A to bi bilo tako lepo…

Kao nagradu za prelepo „nacrtan“ Talisman kupe, francuski specijalizovani medij je objavio još dva rada talentovanog Ludovika. Uživajte.

AutoRepublika

(324)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Talisaman je odlican,kvalitetan auto..ali prodaja je sve tanja i tanja.U Austriji ga na ulicama ima ali izgleda da je to sve malo.Ovaj kupe bi sigurno bio prelijep kao sto je bila i Laguna kupe…sa ovakom prodajom Talismana taj kupe koliko god bi bio lijep i atraktivan i jos luksuzniji od limuzine ne isplati se praviti,da bi bilo prodano svega 20.000-30.000 komada a mozda ni toliko.

DOn

kome? onoj dvojici koja bi ga mozda kupila? 🙂