1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Haval se sprema za skoru premijeru nove generacije krosovera H6-a
Haval se sprema za skoru premijeru nove generacije krosovera H6-a
0

Haval se sprema za skoru premijeru nove generacije krosovera H6-a

48
0
Podelite sa prijateljima:

Brend Haval, u vlasništvu kineskog koncerna Great Wall, predstavio je SUV H6 2011. godine. Model druge generacije pojavio se 2017, a aktuelni krosover treće generacije debitovao je 2020. godine. Podsetimo, ima i hibrid i verziju sa karoserijom u obliku kupea, a obe modifikacije se razlikuju u dizajnu eksterijera.

Vredi napomenuti da linija brenda i dalje uključuje krosover H6 druge generacije. Vrlo brzo će porodica doživeti promene, mada ne onako kako se očekivalo.

Prošlog leta, kineski proizvođač je objavio slike restilizovanog krosovera treće generacije Havala H6. Pretpostavljalo se da će takav SUV debitovati pre kraja prošle godine, ali je model „zaboravljen“. Sada su se pojavili zvanični tizeri novog H6, međutim, izgled ovog automobila je drugačiji, a kompanija ga naziva sledećom generacijom. Treba napomenuti da je kineska publikacija Cheshi.com objavila pune fotografije novog SUV-a.

Sudeći po slikama, četvrta generacija Havala H6 će dobiti drugačiji dizajn prednje strane: sa masivnom rešetkom hladnjaka drugačijeg oblika i šarom sjajnih horizontalnih „poteza“. Oblik i „punjenje“ glavnih blokova farova ostali su isti, ali je novi proizvod dopunjen vertikalnim „protočnim“ svetlima. Usisnik vazduha integrisan u donji deo prednjeg branika sada izgleda lakonski.

Zadnji kraj je takođe dobio svoj deo promena: svetla, ranije dizajnirana kao jedan blok, sada su podeljena, a na mestu spojnice između njih nalazi se natpis sa velikim slovima ispisanim imenom brenda. Reflektori na dnu zadnjeg branika su sada horizontalni. Tu je i spojler na vrhu vrata prtljažnika i antena „peraje ajkule“ na krovu.

Kompanija još nije zvanično objavila dimenzije novog Havala H6. Prema kineskoj publikaciji, novi proizvod je 50 mm duži u odnosu na trenutni standardni krosover treće generacije (ostale dimenzije su iste). Dužina aktuelnog SUV-a je 4.653 mm, širina 1.886 mm, visina 1.730 mm, a rastojanje između osovina je 2.738 mm.

Još nema fotografija enterijera. Očekuje se da će unutrašnjost novog H6 biti uređena u istom stilu kao i kod Xiaolonga Maxa (koji je prošlog proleća deklasifikovan u Kini). U ovom slučaju, model će verovatno imati nekoliko ekrana osetljivih na dodir za multimedijalni sistem, uključujući poseban displej za suvozača, par „lokacija“ za bežično punjenje pametnih telefona i dosta prostora za skladištenje malih stvari.

Još nema zvaničnih informacija o tehnologiji sledećeg H6. Prema preliminarnim podacima, linija krosovera će i dalje imati 1,5- i 2,0-litarske benzinske turbo motore. Pretpostavlja se da će snaga slabijeg motora biti 184 KS (kao trenutni SUV), a biće uparen sa istim robotizovanim menjačem sa sedam brzina i sa dve spojnice. Pretpostavlja se da je izlazna snaga jačeg 2,0-litarskog motora sa trenutnih 211 KS povećana na 238 KS. Takođe se očekuje da će biti u ponudi sa devetostepenim menjačem. Moguće je da će novi H6 imati hibridnu modifikaciju.

Kompanija još nije zvanično objavila datum premijere nove generacije. Najverovatnije će novi proizvod kineskog brenda debitovati na Salonu automobila u Pekingu, koji će svoja vrata otvoriti krajem ovog meseca.

AutoRepublika

(48)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments