1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Fernando Alonso bi mogao da se vrati u Formulu 1 2021.
Fernando Alonso bi mogao da se vrati u Formulu 1 2021.
0

Fernando Alonso bi mogao da se vrati u Formulu 1 2021.

226
0
Podelite sa prijateljima:

Fernando Alonso kaže da postoji mogućnost njegovog eventualnog povratka u Formulu 1 2021.

Dvostruki F1 šampion je napustio „najbrži cirkus na svetu“ na kraju 2018., nakon druge katastrofalne sezone u McLarenu. Od tada, Španac je u potrazi za nekim drugim izazovima, osvojivši dva puta 24 časa Le Mana i LMP1 WEC titulu.

Alonso nastavlja svoju „misiju“ sa željom da pobedi na Indianapolisu 500, nakon drugog neuspešnog pokušaja ranije ove godine, dok se u isto vreme priprema za Dakar reli 2020.

„Promena pravila 2021., mislim da su dobar razlog što mogućnost povratka u Formulu 1 držim otvorenom. To bi trebalo da promeša karte“, izjavio je Alonso. „Hajde da vidimo kakve mogućnosti će nam doneti sledeća godina.“

McLaren je u međuvremenu napredovao i osvojio četvrto mesto u konkurenciji konstruktora, nakon što je Karlos Sainc u Brazilu osvojio prvi podijum za tim u poslednjih pet godina.

Na pitanje da li bi voleo da se trkao ove godine s obzirom na McLarenovu konkurentnost, Alonso je odgovorio: „Ne baš. Nismo to predvideli, ali smo se svi nadali da bi stvari mogle da se promene ove godine.

McLaren je bio i jeste jedan od vodećih timova u Formuli 1, tako da mislim da će pre ili kasnije doći i veliki rezultati.

Trka u Brazilu je bila čudna, to nije bilo čisto pozicioniranje u odnosu na ostvareni tempo, ali nadamo se da ćemo sledeće godine napraviti dodatni korak u pravom smeru.“

Šestostruki šampion, Luis Hamilton, koji činio McLarenov vozački tandem s Alonsom 2007., rekao je da bi voleo da se Španac vrati u Formulu 1.

„Bio bih više nego srećan da ne budem najstariji ovde“, našalio se Britanac. „Dobrodašao stari momče.

Fernando je očigledno ostvaren vozač. Interesantno je pogledati u prošlost, i uvideti da je uvek bilo vozača koji su želeli da se vrate, poput Mihaela Šumahera. To je nešto što ste radili čitav život i teško je sve napustiti.

Nisam razgovarao s Fernandom, tako da ne znam kako se oseća i koliko mu sve nedostaje, ali ne mislim da bi to bilo loše za sport.

Na kraju krajeva, imamo dosta mladih momaka koji dolaze, a samo je 20 sedišta, a on je imao svoje vreme provedeno u Formuli 1.

Međutim, ukoliko ne bude dovoljno dobrih klinaca do tada, definitivno će biti mesta za neke koji su trenutno tu.“

Vozač Red Bulla, Maks Ferštapen, rekao je da bi voleo da se Alonso vrati, ali smatra da treba da uđe samo u konkurentan bolid.

„Bilo bi lepo videti ga nazad, ali isključivo u konkurentnom automobilu“, objasnio je on. „U suprotnom, mislim da bi to za njega bilo samo gubljenje vremena. Naravno, mislim da on i sam to zna.“

AutoRepublika

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments