1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Kimi Raikonen oduvao rivale u prvoj sesiji trećeg dana testiranja u Barseloni
Kimi Raikonen oduvao rivale u prvoj sesiji trećeg dana testiranja u Barseloni
0

Kimi Raikonen oduvao rivale u prvoj sesiji trećeg dana testiranja u Barseloni

660
0
Podelite sa prijateljima:

Kimi Raikonen je prvi vozač koji nije iz Ferrarija, a da je završio sesiju predsezonskih testiranja na prvom mestu.

Vozač Alfe Romeo je ostvario najbolje vreme odvozano do sada – 1 minut, 17,762 sekunde, prestigavši bivšeg timskog kolegu, Sebastijana Fetela.

Nakon ubedljivog starta Ferrarija, Fetel je veći deo pre podneva bio najbrži, da bi mu najbolje vreme preoteo Raikonen u finalnim krugovima sesije. Nemac je završio trening sa nekih šest desetinki zaostatka u odnosu na Finca.

Niko Hulkenberg je bio treći, kompletirajući solidan broj krugova za francuski tim, ispred Danila Kvjata, koji se vratio u stroj za Toro Rosso. Maks Ferštapen se fokusirao na testiranje aerodinamike RB15, pre nego što je postavio vreme koje je je bilo za 2 hiljadita dela sekunde slabije od Kvjatovog.

Jedina crvena zastava je bila istaknuta kada je Pjetro Fitipaldi iz Haasa zaustavio bolid na stazi.

Nakon najboljeg starta u testiranjima poslednjih godina, s četvrtim najboljim vremenom (doduše na mekšoj komponenti), britanski tim je odustao od početka prve današnje ture, jer je kompletirao tokom noći čitav niz izmena na MCL34.

Kada se Karlos Sainc pojavio, uspeo je da odvoza 30 krugova uz sedmo ostvareno vreme.

Serhio Perez je završio jutarnju vožnju na osmom mestu s 43 završena kruga za Racing Point, dok je Mercedes i dalje bio koncentrisan na kilometražu, ne na brzinu. Valteri Botas je bio deveti, ali je kompletirao čak 88 krugova.

Williams je i dalje bio odsutan, ali pozitivne vesti su da je britanski tim konačno stigao u padok.

AutoRepublika

(660)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments