1. Home
  2. Sport
  3. Dakar reli
  4. Dakar reli 2019. – Još jednom je Dakar dokazao da je samo za heroje (VIDEO I GALERIJA)
Dakar reli 2019. – Još jednom je Dakar dokazao da je samo za heroje (VIDEO I GALERIJA)
1

Dakar reli 2019. – Još jednom je Dakar dokazao da je samo za heroje (VIDEO I GALERIJA)

391
1
Podelite sa prijateljima:

Etapa 10: Lima

U centru zbivanja

Peru je ugostio sve one koji su uspeli da pređu liniju cilja 41. po redu Dakar relija. Iscrpljujuća trka se završila danas, tako da znamo i ko su šampioni. U konkurenciji motociklista, Tobi Prajs je pobedio bol i uspeo da se domogne trijumfa. Kod automobilista, smireni i konstantni Naser Al-Atija je izdominirao sa izuzetnom strategijom, ali najveću dominaciju ikada je pokazao Nikolas Kaviljiaso u klasi kvadova. Francisko „Čaleko“ Lopez je ostvario uspešan povratak i nakon šest godina odsustva osvojio titulu u SxS kategoriji. Rus Eduard Nikolajev u moćnom Kamazu, došao je do svojeg četvrtog trijumfa na Dakar reliju.

Pored pobednika, 179 motociklista, automobilista i posada (75 motocikala, 15 kvadova, 76 automobila, 20 SxS i 13 kamiona) je stiglo u Limu, uživajući u ceremoniji, koja je na kraju održana na plaži Magdalena, gde je sve zapravo i počelo.

Ključni događaji

Motocikli

Neverovatna priča je ispričana zahvaljujući neverovatnoj upornosti i hrabrosti Tobija Prajsa. Ovo je njegov peti Dakar, na koji je stigao sa problematičnim  zglobom, nakon frakture kosti šake nekoliko nedelja pred start. Australijanac je stisnuo zube i pored opakih dina, borio se i sa neizdrživim bolom, fokusirajući se više na konsistentnu vožnju nego na spektakularna dostignuća, poput nekih drugih takmičara koji su nizali etapne pobede, ali na kraju nisu došli do finiša. Prajs je konstantno bio tu negde, da bi dan pre kraja preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, a gledaocima pružio originalan reicital u Limi. On je postigao i svojevrstan rekord, jer je na KTM-u doneo 18. uzastopnu titulu za tim. Austrijski tim zaista može da bude prezodovoljan, jer ima tri oficijelna vozača na podijumu. Matijas Valkner, šampion iz 2018., završio je kao drugi, dok je Sem Sanderlend, šampion iz 2017., zauzeo treće mesto na podijumu, na kojem je ponovo izostala Honda.

Žoan Bareda je doneo velike nade za HRC fenomenalnim startom i dominacijom sve dok nije doživeo peh, dok je Riki Brabek imao 8 više nego zadovoljavajućih etapa, da bi mu otkazao agregat. Ovo je bilo veliko razočaranje za Amerikanca, godinu dana nakon što je iskusio istu sudbinu, sličnu onoj koja je zadesila i Adrijena Van Beverena, čija je Yamaha takođe „ispustila dušu“ blizu finiša. Na kraju, Pablo Kvintanilja, koji se najduže odupirao KTM družini, pao je u poslednjoj etapi sa svoje Husqvarne.

Automobili

Jedan jedini tandem je uspeo da izbegne sve zamke, pronađe balans između performansi i bezbedne vožnje, pronađe idealnu navigaciju i samim tim na kraju trijumfuje. To su vozač Naser Al-Atija i njegov kopilot Matje Bomel. Od deset etapa, trijumfovali su na tri, a Katarcu je ovo treća Dakar titula. Ovo je dokaz da je strategija ipak važnija od samih performansi, jer ako je neko pokazao najubedljivije performanse među automobilistima, to je bio Sebastije Loeb. Al-Atija, „Princ pustinje“ razliku je napravio na Super Ica 8. etapi, gde je startovao prilično iza rivala. Sve je držao pod kontrolom, upravljao trkom, nadgledao borbu između Peterhansela, Loeba i Nanija Rome. Toyota, konstruktor koji je najverovatnije ušao sa najvećim brojem vozila u istoriji Dakara, pobedila je u kategoriji automobila po prvi put. Ovo je velika nagrda za Team Overdrive, koji je u prethodnim izdanjima morao da se zadovolji mestima iza Peugeota i Minija, najpre sa Ginijelom de Vilijersom, a prošle godine i Al-Atijom.

Nani Roma u 4×4 Miniju je bio drugi a Jakub Pržigonski četvrti, što je njegov najbolji dosadašnji rezultat. Što se Sebastijena Loeba tiče, sve vreme je u vazduhu visila mogućnost da se probije u sam vrh, s obzirom na strahovite performanse koje je demonstrirao. Međutim, greške u navigaciji i mehanički problemi su odneli danak, kao i nade za konačnim trijumfom. Francuz je završio reli sa četiri etapne pobede i ubedljivo najboljim prikazanim performansama.

„Side by Side“

Borba je bila dobra i u „Side by Side“ kategoriji, gde je učestvovalo tri puta više takmičara ove godine (30 na startu), zahvaljujući učešću prestižnih takmičara, kao što su bivši motociklista Francisko Lopez, kome je prethodno izmakla titula u konkurenciji dvotočkaša (treće mesto 2010. i 2013.). Ovoga puta, Čaleko nije ništa prepustio slučajnosti. Nakon diskretnog starta relija, Lopez je nadmašio nosioca titule, Brazilca Reinalda Varelu i bivšeg motociklistu, Đerarda Faresa, dok su Sergej Karjakin, Kejsi Kari i Injasio Kazale zbog pehova morali da se oproste s visokim očekivanjima. Najuspešniji „come back“ na Dakaru, sa tri etapne pobede (uz 11 osvojenih specijala na dva točka), definitivno je ostvario „Čaleko“ Lopez, postavši čileanski heroj, nakon dvostrukog trijumfa njegovog zemljaka u konkurenciji kvadova, Injasija Kazalea (2014. i 2018.).

Kvadovi

Trkom je dominirao Argentinac, Nikolas Kaviljiaso, i to do te mere da bi bio čist eufemizam kada bismo rekli da je „prokrstario“ do pobede. On je dobio devet od deset etapa, što nikada nikome nije pošlo za rukom u istoriji Dakara. Pored toga, dvadeset sedmogodišnjem vozaču Yamahe je ovo tek drugi Dakar reli.

„Nije bilo lako“, rekao je Niko na kraju. „Radio sam vredno pre ovog relija. Ovo je moj tek drugi Dakar, ali sam forsirao do kraja, želeo sam da budem ispred svih. Sada sam broj jedan među kvadovima, tako da sam presrećan.“

Heremijas Gonzales Ferioli, drugi u generalnom plasmanu, sa 1 časom i 55 minuta iza pobednika, jedini je, uslovno rečeno, bio relevantan rival, sa pobedom u trećem specijalu. Dvadeset trogodišnji mladić iz Kordobe nije mogao da izvrši pritisak nad svojim zemljakom, a iza njih se našao Francuz, Aleksandr Žiru.

Kamioni

Startovavši poput topovoskog đuleta sa dve etapne pobede, Nikolajev je jasno svima dao do znanja da je odlučan da odbrani titulu. Mada se smatralo da će vozač Kamaza biti nedodirljiv, bio je ipak stavljen pod ozbiljan pritisak od strane riala, posebno Andreja Karginova i Dmitrija Sotnikova, tako da je čak i izgubio vođstvo od Sotnikova, dve etape pre kraja. Ipak, trostruki šampion je ostatak relija odvozao perfektno i ostvario sjajnu pobedu, dodavši na svoj konto još jedan trijumf. Sotnikov će morati da sačeka neki drugi Dakar da bi se okitio titulom, dok je treći bio vozač Iveca, Džerard de Roj, koji nije predstavljao ozbiljniju pretnju vozačima Kamaza.

Performanse dana

Ćerka Anastazije Nifontove voli da kaže za svoju majku da nije „obična mama“, u čemu se potpuno slažemo, nakon neverovatnih performansi koje je ova majka dva deteta demonstrirala  na Dakaru. Ona je ostvarila svoj san iz detinjstva sa 75. mestom 2017., ali je Ruskinja ove godine sve podigla na mnogo viši nivo. Mada 62. u generalnom poretku, Anastazija je pokazala neverovatnu volju da postane prva žena koja je kompletirala Dakar bez asistencije, tako da je u Original by Motul kategoriji za najhrabrije bila deveta, dok je prvi Holanđanin, Edvin Straver.

Peh dana

Sa 32 godine i sedam učešća na Dakaru, Pablo Kvintanilja je gajio više nego realne nade da se okiti lovorikama na ovogdišnjem reliju. Pred finalnu etapu je bio drugi, sa tek minutom zaostatka u odnosu na povređenog Tobija Prajsa. Čileanac je, što je i potpuno shvatljivo, odlučio da napadne i ostvari svoj san. Međutim, sve se pretvorilo u noćnu moru na peskovitom poslednjem specijalu. Vozač Husqvarne je pao samo nekoliko kilometara nakon starta. On se hrabro vratio na motocikl s polomljenim člankom i završio specijal u nadi da će sačuvati podijum. Međutim, Sem Sanderlend, kojem je oduzeto kazneno vreme, našao se ispred njega.

Zanimljivost dana

Nikolas Kaviljiaso je sa 90 odsto uspešnosti postao najbolji učesnik Dakara ikada, i to u tek drugom reliju, tokom kojeg je apsolutno dominirao u konkurenciji kvadova. Argentinac je trijumfovao u devet od deset etapa. Međutim, rekord u jednom izdanju i dalje drži Pjer Lartig u konkurenciji automobila sa 10 specijala. Međutim, treba imati na umu da je tada voženo 16 etapa. Tri druga takmičara mogu takođe da se pohvale sa 9 pobeda u jednom izdanju: Iber Oriol (motocikl 1984.), Džeki Iks (automobil 1984.) i Vladimir Čagin (kamion 2010.).  Ipak, niko nije ostvario tako fenomenalan procenat kao Argentinac.

Izjava dana

Tobi Prajs: „Bilo je vredno bola i mučenja.“

Tri godine nakon što je postao prvi Australijanac koji je pobedio na Dakaru, Tobi Prajs je ponovo trijumfovao, borivši se protiv sve većeg bola, prouzrokovanog lomom šake, koji nije u potpunosti saniran.

„Zaista je ludo sedeti ovde i reći ’pobedili smo na Dakaru bez etapne pobede do danas’. Zaista je ludo. Na sedmom sam nebu, toliko sam uzbužen. Bilo je to dugih 10 dana, a sada mogu samo da čekam i uvidim koliko sam štete naneo zglobu. Na kraju krajeva, bilo je vredno bola i mučenja. Mislio sam da ću biti sposoban da završim dve etape i zatim odustanem, ali podrška koju sam imao u Australiji, a zatim i splet događaja koji mi je išao na ruku, uz pomalo sreće, doprineli su da pobedim. Ovo je bio nestvaran reli. Pobeda je odagnala svaku bol. Da nisam pobedio, ne bi sve na kraju bilo ovako slatko, ali bih svakako bio zadovoljan zbog prelaska ciljne linije. Nisam ni sanjao da mogu ovo da postignem. Nisam novi šef relija, to je sigurno. Tu ima toliko momaka koji mogu da pobede, kao što su Pablo i Riki Brabek, Sem Sanderlend, Matijas Valkner.., svi su veoma snažni. Ne možete nikoga izostaviti. Kevin Benavides je odradio sjajan posao na kraju. Ja jednostavno ne volim da odustajem, to je sigurno. Volim da sam na motociklu, volim vožnju, i to što sam ovde sa čitavom Dakar zajednicom i KTM timom, to je neverovatno.

Etapa 10 rezultati:

Motocikli

POZ. VOZAČ TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 3
 TOBY PRICE
RED BULL KTM FACTORY TEAM 01H 14′ 01“
2 10
 JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2019 01H 16′ 22“ + 00H 02′ 21“
3 1
 MATTHIAS WALKNER
RED BULL KTM FACTORY TEAM 01H 16′ 39“ + 00H 02′ 38“
4 14
 SAM SUNDERLAND
RED BULL KTM FACTORY TEAM 01H 17′ 20“ + 00H 03′ 19“
5 77
 LUCIANO BENAVIDES
RED BULL KTM FACTORY TEAM 01H 17′ 21“ + 00H 03′ 20“
6 47
 KEVIN BENAVIDES
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2019 01H 18′ 00“ + 00H 03′ 59“
7 29
 ANDREW SHORT
ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA FACTORY RACING 01H 18′ 10“ + 00H 04′ 09“
8 18
 XAVIER DE SOULTRAIT
YAMALUBE YAMAHA OFFICIAL RALLY TEAM 01H 20′ 17“ + 00H 06′ 16“
9 28
 DANIEL NOSIGLIA JAGER
MEC HRC 01H 24′ 03“ + 00H 10′ 02“
10 110
 SEBASTIAN BÜHLER
BÜHLER RACING TEAM 01H 24′ 42“ + 00H 10′ 41“

Automobili

POZ. VOZAČ/SUVOZAČ TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 300
 CARLOS SAINZ
 LUCAS CRUZ
X-RAID MINI JCW TEAM 01H 20′ 01“
2 306
 SEBASTIEN LOEB
 DANIEL ELENA
PH-SPORT 01H 20′ 43“ + 00H 00′ 42“
3 308
 CYRIL DESPRES
 JEAN PAUL COTTRET
X-RAID MINI JCW TEAM 01H 22′ 32“ + 00H 02′ 31“
4 330
 BENEDIKTAS VANAGAS
 SEBASTIAN ROZWADOWSKI
GENERAL FINANCING TEAM PITLANE 01H 23′ 39“ + 00H 03′ 38“
5 303
 JAKUB PRZYGONSKI
 TOM COLSOUL
ORLEN X-RAID TEAM 01H 23′ 42“ + 00H 03′ 41“
6 307
 NANI ROMA
 ALEX HARO BRAVO
X-RAID TEAM 01H 24′ 17“ + 00H 04′ 16“
7 321
 BORIS GARAFULIC
 FILIPE PALMEIRO
X-RAID TEAM 01H 25′ 54“ + 00H 05′ 53“
8 325
 PIERRE LACHAUME
 JEAN MICHEL POLATO
PH-SPORT 01H 26′ 23“ + 00H 06′ 22“
9 319
 RONAN CHABOT
 GILLES PILLOT
OVERDRIVE TOYOTA 01H 27′ 14“ + 00H 07′ 13“
10 322
 NICOLAS FUCHS
 FERNANDO ADRIAN MUSSANO
FUCHS VISTONY RACING TEAM 01H 28′ 14“ + 00H 08′ 13“

Kvadovi

POZ. VOZAČ TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 240
 NICOLAS CAVIGLIASSO
DRAG’ON RALLY TEAM 01H 48′ 38“
2 250
 ALEXANDRE GIROUD
TEAM GIROUD 01H 54′ 00“ + 00H 05′ 22“
3 241
 JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI
FERIOLI RACING TEAM 01H 54′ 51“ + 00H 06′ 13“
4 273
 MANUEL ANDUJAR
7240 TEAM 01H 55′ 20“ + 00H 06′ 42“
5 257
 GUSTAVO GALLEGO
GUSTAVO GALLEGO COMPETICION 01H 55′ 53“ + 00H 07′ 15“
6 245
 NELSON AUGUSTO SANABRIA GALEANO
DRAG’ON RALLY TEAM 01H 59′ 56“ + 00H 11′ 18“
7 262
 EMILIO CHOY
ECM RACING TEAM 02H 01′ 38“ + 00H 13′ 00“
8 255
 KAMIL WISNIEWSKI
KAMIL WISNIEWSKI 02H 02′ 13“ + 00H 13′ 35“
9 252
 CARLOS ALEJANDRO VERZA
VERZA RALLY TEAM 02H 03′ 40“ + 00H 15′ 02“
10 265
 JOHN MARAGOZIDIS
MARAGOZIDIS RACING 02H 14′ 18“ + 00H 25′ 40“

SxS

POZ. VOZAČ/SUVOZAČ TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 340
 REINALDO VARELA
 GUSTAVO GUGELMIN
MONSTER ENERGY CAN-AM 01H 25′ 09“
2 398
 CRISTIAN BAUMGART
 ALBERTO ANDREOTTI
X RALLY TEAM 01H 28′ 48“ + 00H 03′ 39“
3 360
 FRANCISCO LOPEZ CONTARDO
 ALVARO JUAN LEON QUINTANILLA
SOUTH RACING CAN-AM 01H 31′ 19“ + 00H 06′ 10“
4 378
 RICARDO POREM
 JORGE MONTEIRO
SOUTH RACING CAN-AM 01H 31′ 34“ + 00H 06′ 25“
5 358
 GERARD FARRES GUELL
 DANIEL OLIVERAS CARRERAS
MONSTER ENERGY CAN-AM 01H 34′ 08“ + 00H 08′ 59“
6 421
 RODRIGO JAVIER MORENO PIAZZOLI
 JORGE GABRIEL ARAYA DIAZ
CAN-AM CHILE 01H 36′ 22“ + 00H 11′ 13“
7 343
 CASEY CURRIE
 RAFAEL TORNABELL CORDOBA
MONSTER ENERGY CAN-AM 01H 37′ 28“ + 00H 12′ 19“
8 427
 MICHELANGELO BERTOLLA
 PAOLO BOGGIONI
CAN-AM CHILE 01H 38′ 06“ + 00H 12′ 57“
9 372
 MIGUEL JORDAO
 LOURIVAL ROLDAN
SOUTH RACING CAN-AM 01H 39′ 24“ + 00H 14′ 15“
10 342
 JUAN CARLOS VALLEJO
 LEONARDO BARONIO
PRO RAID PERU 01H 40′ 05“ + 00H 14′ 56“

Kamioni

POZ. VOZAČ/POSADA TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 509
 TON VAN GENUGTEN
 BERNARD DER KINDEREN
 PETER WILLEMSEN
PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO 01H 28′ 21“
2 507
 ALES LOPRAIS
 FERRAN MARCO ALCAYNA
 PETR POKORA
INSTAFOREX LOPRAIS TEAM 01H 31′ 32“ + 00H 03′ 11“
3 514
 DMITRY SOTNIKOV
 DMITRII NIKITIN
 ILNUR MUSTAFIN
KAMAZ – MASTER 01H 33′ 44“ + 00H 05′ 23“
4 513
 MAURIK VAN DEN HEUVEL
 PETER KUIJPERS
 MARTIJN VAN ROOIJ
PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO 01H 34′ 26“ + 00H 06′ 05“
5 503
 GERARD DE ROOY
 DAREK RODEWALD
 MOISES TORRALLARDONA
PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO 01H 36′ 17“ + 00H 07′ 56“
6 500
 EDUARD NIKOLAEV
 EVGENII IAKOVLEV
 VLADIMIR RYBAKOV
KAMAZ – MASTER 01H 36′ 43“ + 00H 08′ 22“
7 505
 FEDERICO VILLAGRA
 ADRIAN ARTURO YACOPINI
 RICARDO ADRIAN TORLASCHI
PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO 01H 38′ 07“ + 00H 09′ 46“
8 519
 ALEKSANDR VASILEVSKI
 DZMITRY VIKHRENKA
 ANTON ZAPAROSHCHANKA
MAZ-SPORTAUTO 01H 40′ 52“ + 00H 12′ 31“
9 510
 TERUHITO SUGAWARA
 KATSUMI HAMURA
HINO TEAM SUGAWARA 01H 46′ 50“ + 00H 18′ 29“
10 501
 SIARHEI VIAZOVICH
 PAVEL HARANIN
 ANDREI ZHYHULIN
MAZ-SPORTAUTO 01H 56′ 58“ + 00H 28′ 37“

Dakar reli 2019. konačan poredak:

Motocikli

POZ. VOZAČ TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 3 RED BULL KTM FACTORY TEAM 01H 14′ 01“
2 10 MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2019 01H 16′ 22“ + 00H 02′ 21“
3 1 RED BULL KTM FACTORY TEAM 01H 16′ 39“ + 00H 02′ 38“
4 14 RED BULL KTM FACTORY TEAM 01H 17′ 20“ + 00H 03′ 19“
5 77 RED BULL KTM FACTORY TEAM 01H 17′ 21“ + 00H 03′ 20“
6 47 MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2019 01H 18′ 00“ + 00H 03′ 59“
7 29 ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA FACTORY RACING 01H 18′ 10“ + 00H 04′ 09“
8 18 YAMALUBE YAMAHA OFFICIAL RALLY TEAM 01H 20′ 17“ + 00H 06′ 16“
9 28 MEC HRC 01H 24′ 03“ + 00H 10′ 02“
10 110 BÜHLER RACING TEAM 01H 24′ 42“ + 00H 10′ 41“

Automobili

POZ. VOZAČ/SUVOZAČ TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 301 TOYOTA GAZOO RACING SA 34H 38′ 14“
2 307 X-RAID TEAM 35H 24′ 56“ + 00H 46′ 42“
3 306 PH-SPORT 36H 32′ 32“ + 01H 54′ 18“
4 303 ORLEN X-RAID TEAM 37H 06′ 45“ + 02H 28′ 31“
5 308 X-RAID MINI JCW TEAM 37H 26′ 57“ + 02H 48′ 43“
6 305 MP-SPORTS 37H 57′ 16“ + 03H 19′ 02“
7 314 X-RAID TEAM 39H 09′ 10“ + 04H 30′ 56“
8 321 X-RAID TEAM 42H 36′ 12“ + 07H 57′ 58“ 01H 00′ 00“
9 302 TOYOTA GAZOO RACING SA 42H 37′ 30“ + 07H 59′ 16“ 00H 04′ 00“
10 319 OVERDRIVE TOYOTA 42H 48′ 12“ + 08H 09′ 58“ 00H 04′ 00“

Kvadovi

POZ. VOZAČ TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 240 DRAG’ON RALLY TEAM 43H 01′ 54“
2 241 FERIOLI RACING TEAM 44H 57′ 31“ + 01H 55′ 37“ 00H 01′ 00“
3 257 GUSTAVO GALLEGO COMPETICION 45H 13′ 42“ + 02H 11′ 48“ 00H 03′ 00“
4 250 TEAM GIROUD 47H 04′ 35“ + 04H 02′ 41“ 00H 07′ 00“
5 273 7240 TEAM 49H 40′ 04“ + 06H 38′ 10“ 00H 02′ 30“
6 255 KAMIL WISNIEWSKI 51H 35′ 03“ + 08H 33′ 09“ 00H 21′ 00“
7 269 LB RALLY ANTOFAGASTA 55H 30′ 25“ + 12H 28′ 31“
8 260 DKR TEAM 58H 21′ 01“ + 15H 19′ 07“ 01H 02′ 00“
9 252 VERZA RALLY TEAM 60H 20′ 53“ + 17H 18′ 59“
10 262 ECM RACING TEAM 60H 38′ 44“ + 17H 36′ 50“ 03H 20′ 00“

SxS

POZ. VOZAČ/SUVOZAČ TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 360 SOUTH RACING CAN-AM 42H 19′ 05“
2 358 MONSTER ENERGY CAN-AM 43H 21′ 40“ + 01H 02′ 35“
3 340 MONSTER ENERGY CAN-AM 43H 24′ 24“ + 01H 05′ 19“
4 343 MONSTER ENERGY CAN-AM 44H 51′ 56“ + 02H 32′ 51“ 00H 20′ 00“
5 421 CAN-AM CHILE 45H 29′ 30“ + 03H 10′ 25“ 00H 02′ 00“
6 412 X RALLY TEAM 46H 07′ 07“ + 03H 48′ 02“
7 372 SOUTH RACING CAN-AM 47H 01′ 02“ + 04H 41′ 57“ 00H 40′ 00“
8 418 FN SPEED TEAM 47H 25′ 01“ + 05H 05′ 56“ 00H 49′ 00“
9 398 X RALLY TEAM 47H 41′ 33“ + 05H 22′ 28“
10 344 SNAG RACING TEAM 50H 44′ 58“ + 08H 25′ 53“ 01H 22′ 25“

Kamioni

POZ. VOZAČ/POSADA TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 500 KAMAZ – MASTER 41H 01′ 35“
2 514 KAMAZ – MASTER 41H 27′ 11“ + 00H 25′ 36“
3 503 PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO 42H 36′ 19“ + 01H 34′ 44“
4 505 PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO 46H 50′ 43“ + 05H 49′ 08“ 00H 15′ 00“
5 507 INSTAFOREX LOPRAIS TEAM 47H 01′ 26“ + 05H 59′ 51“
6 501 MAZ-SPORTAUTO 47H 41′ 04“ + 06H 39′ 29“ 01H 02′ 00“
7 509 PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO 50H 17′ 01“ + 09H 15′ 26“ 01H 20′ 00“
8 519 MAZ-SPORTAUTO 51H 18′ 36“ + 10H 17′ 01“ 02H 22′ 25“
9 510 HINO TEAM SUGAWARA 52H 23′ 44“ + 11H 22′ 09“ 01H 15′ 00“
10 513 PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO 52H 55′ 50“ + 11H 54′ 15“ 01H 00′ 00“

AutoRepublika

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Pobjedi Hilux na Dakaru.Samo potvrda kvaliteta,neunistiv pick-up.