1. Home
  2. Life
  3. Lifestyle
  4. Audi smatra da su točkovi veći od 23 cola „besmisleni“
Audi smatra da su točkovi veći od 23 cola „besmisleni“
2

Audi smatra da su točkovi veći od 23 cola „besmisleni“

1.49K
2
Podelite sa prijateljima:

Bez dileme, veliki točkovi u velikoj meri doprinose atraktivnijem izgledu vozila. Svedoci smo da je prosečan prečnik naplataka prilično porastao u poslednjih par decenija, a oni su svojevrstan zaštitni znak prestižnijih vozila, što znači da poslovično donose i višu cenu. Da li su veći točkovi i bolji, upitno je, ali da lepše izgledaju, to je činjenica.

Međutim, gde je kraj povećavanju točkova? Po šefu dizajna Audija, Marku Lihteu, 23 cola na RS Q8 je blizu maksimuma. Bilo šta veće od ovoga, po njemu ne bi imalo smisla.

Audi RS RS Q8 koristi standardan komplet naplataka od 22 cola. Međutim, kupci ovog moćnog SUV-a sa 600 ks imaju opciju u vidu točkova od 23 cola, koji su takođe dostupni u više boja. Suvišno je reći da su gume u koje su „obuveni“ najveće ikada kada je reč o jednom serijskom Audiju – 295/40.

Vrlo je verovatno da većih neće biti u budućnosti. Lihte je rekao da najveći Audi neće biti veći, što znači da bi instalacija većih točkova bila besmislena.

Audi je takođe ušao u elektrifikaciju, koja omogućava veći kabinski prostor kod manjih automobila. S tim u vezi, naredni Q8 verovatno neće biti većih dimenzija.

Međutim, Lihteova priča bi mogla da bude vezana isključivo za Audi, jer šef dizajna GM-a, Majkl Simko, rekao je da su na putu točkovi od 24, pa čak i 26 cola. Na koji model automobila će oni biti instalirani, ostaje nam da vidimo.

AutoRepublika

(1485)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kad sam bio klinac, „standard“ je bio 20 cola. Kad odrastoh, naraslo je na 22,5 cola. Sve to za pričam za kamione …

Mirko

Audi je odlicna marka a 23 cola nije veliko ja volim audi i vole u ga dok sam ziv nikad nisam imo luksuzan auto ali znam marku da odaberem to je budućnost znaka sa 4 kruga brutalna masi a zaista.