1. Home
  2. Vesti
  3. „Made in China“ Volvo XC60 stigao u Evropu
„Made in China“ Volvo XC60 stigao u Evropu
0

„Made in China“ Volvo XC60 stigao u Evropu

685
0
Podelite sa prijateljima:

Volvo Cars je započeo sa izvozom XC60 krosovera u Evropu, koji se sklapa na jugu Kine u Čengduu. To je deo plana koji podrazumeva eksploataciju Kine kao proizvodnog centra za globalna tržišta.

Prvi kontingent XC60 je stigao vozom u Gent u Belgiji ovog meseca, saopštio je Volvo, ne precizirajući o kojem broju automobila se radi.

Iz Genta, benzinske i „plug-in“ hibridne verzije XC60 će biti transportovane  i distribuirane u 25 evropskih zemalja, uključujući Belgiju, Veliku Britaniju, Francusku, Italiju, Nemačku i Holandiju.

XC60 je najnoviji model koji se proizvodi u Kini a koji Volvo izvozi u Evropu. Da podsetimo, 2017., švedska marka je započela isporuku S90 sedana, koji se sklapa u fabrici u Daćingu, na severoistoku Kine.

Volvo je 2015. startovao s isporukom S60 iz Čengdua u SAD. Međutim, u međuvremenu na ovaj izvoz su primenjene Trampove carinske tarife od 25 odsto.

Kina je najveće Volvoovo tržište, gde je potražnja za premijum proizvodima još uvek na visokom nivou. Potražnja za modelima švedske marek je u najmnogoljudnijoj zemlji sveta porasla za 10 odsto na 67.741 vozilo u prvom polugodištu ove godine.

AutoRepublika

 

(685)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments