1. Home
  2. Sport
  3. Robert Kubica će testirati BMW M4 DTM
Robert Kubica će testirati BMW M4 DTM
0

Robert Kubica će testirati BMW M4 DTM

133
0
Podelite sa prijateljima:

Poljski vozač je na pragu prelaska u DTM šampionat. 

Kubica je na kraju ove sezone ostao bez mesta u ekipi Williamsa. Od njegovog povratka u Formulu 1 se očekivalo mnogo, ali se na kraju ispostavilo da su te projekcije bile isuviše optimistične. Osim što je Williams imao katastrofalan bolid, Kubicu je njegov kolega Džordž Rasel nadmašio u svim kvalifikacijama.

Očito je da su povrede koje je svojevremeno Kubica doživeo ostavile traga na njegove vozačke sposobnosti. Elem, nije ovo kraj njegove sportske karijere.

BMW Motorsport je obelodanio da će poljski vozač uskoro testirati M4 DTM na stazi Herez. Kako stoji u saopštenju za javnost, u zavisnosti od toga kako prođe test radiće se dalje na saradnji sa nekadašnjim asom Formule 1.

„Uzbuđeni smo što će Robert imati priliku da testira naš automobil. Nadamo se najboljem i produženju saradnje“, stoji u saopštenju nemačke ekipe.

Kubica je izjavio da želi da nastavi da se takmiči i da je DTM šampionat visoko na njegovoj listi prioriteta. „Mislim da je kvalitet odličan, i da je sama serija veoma zanimljiva“, istakao je Poljak.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se Kubica takmiči sa BMW-om, jer je u periodu od 2006. do 2009. godine vozio u Formuli 1 za tim BMW Sauber.

AutoRepublika 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments