1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Polo na štiklama zvaće se Nivus
Volkswagen Polo na štiklama zvaće se Nivus
0

Volkswagen Polo na štiklama zvaće se Nivus

448
0
Podelite sa prijateljima:

Sada je već očigledno. Volkswagen napušta tradiciju označavanja SUV modela nazivom koji startuje slovom „T“. Kompanija je objavila tizere novog Nivusa, modela o kom su prve informacije počele da cure u javnost još tokom leta i za koji je tokom razvoja, proizvođač bio ubeđen da će na kraju biti nazvan T-Sport. 

Volkswagen Nivus je predviđen da se nađe u ponudi na tržištima Južne Amerike, a postavljen je na modularnu platformu grupacije koja nosi internu oznaku MQB-A0. Na njoj već počivaju hedžbek Polo, sedan Virtus, kao i kompaktni krosover T-Cross.

Prema preliminarnim informacijama, međuosovinski razmak Nivusa će kopirati istu distancu na hedžbeku Pola, dok je kod Virtusa i T-Crossa rastojanje između osovina izdašnije. Glavna razlika u odnosu na bratski T-Cross će se ogledati u tome što će novitet krasiti kupeovska bočna silueta.

Očekuje se da će se ispod haube novog krosovera naći trocilindarska 1.0 TSI turbo pogonska jedinica koja će sarađivati sa šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem. Pogonski sklop koji inkorporira manuelni menjač razvija 116 konjskih snaga, dok je onaj s automatskom transmisijom „navijen“ na 128 „konja“.

Zbog ograničenja koja nameće arhitektura, neće biti moguće instalirati sistem pogona na sve točkove. Zato će novajlija biti prvi Volkswagen koji će koristiti novi medijalni sistem razvijen samo za aplikaciju na južnoameričkim kompanijskim modelima.

Premijera novog SUV-a će verovatno biti organizovana u brazilskim pogonima Volkswagena u Sao Bernardo do Kampu, gde se već sklapaju modeli Polo i Virtus. Prodaja bi trebalo da oživi u drugoj polovini naredne godine, ali će ostati ograničena samo na Latinsku Ameriku.

Ostatak sveta, dakle ne bi trebalo da se nada Nivusu.

AutoRepublika

(448)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments