1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Citroenov kompakt biće „razbijač šablona“
Novi Citroenov kompakt biće „razbijač šablona“
4

Novi Citroenov kompakt biće „razbijač šablona“

2.34K
4
Podelite sa prijateljima:

U francuskim specijalizovanim pisanim medijima se pojavio prvi renden novog Citroena C4 koji pobuđuje sve veću pažnju javnosti kako se bliži njegova premijera. Ono što na animaciji vidimo, složićete se, u potpunosti odgovoara onom što (ni)smo od ove marke  očekivali.

U stvari, da je francuski brend na pravom putu, najbolje se prepoznaje po tome što priprema četvorotočkaše koji odudaraju od svega što očekujemo, ili još bolje, od svega konvencionalnog. Upravo to je i razlog zašto bismo želeli da novajlija iz Francuske ne izgleda bitno drugačije od ovoga što vidimo na naslovnoj fotografiji.

O Citroenu C4 smo već pisali i najavili premijeru za kraj godine pred nama. Sada imamo i precizniju informaciji a ona govori o tome da se prvo prikazivanje hedžbeka očekuje na sledećem Salonu automobila u Parizu.

Detaljnije su vesti o budućim pogonskim sklopovima, pa tako znamo da će baterijska varijanta koristiti električni motor koji pokreće i bratski model Peugeot e-208, što podrazumeva raspoloživu konjicu od 136 „grla“. Na sličan način kako je to izvela Škoda sa ove godine predstavljenim hedžbekom Scala, platformu će C4 takođe podeliti s familijom gradskih mališana iz grupacije (CMP), doduše u produženoj varijanti.

Produžena platforma će se najverovatnije iskoristii i za implementaciju većeg od 50 kWh baterijskog pakovanja, što je mera koju nosi pomenuti Peugeotov mališan. Tako opremljen C4 bi trebalo da poseduje autonomiju, zavisno od verzije od 270 do 385 kilometara, na koji način se pozicionira između e-208 i Nissanovog Leafa koji smo svakako testirali.

Bilo kako bilo, s Citroenom nema dosade.

AutoRepublika

(2338)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

ak idemo istom logikom kao kad se djulija trebala pojaviti, onda je isla propagandna masinerija da nanese stetu talijanima, jer znamo da je djulija prvo srusila sa trona svabe u njihovom dvoristu, dovoljno da onaj iz bmw padne na pozornici hehehe, salu na stranu, znamo kako se onda kukurikalo kako kasne sa proizvodnjom zbog slabe kvalitete, kako su talijani papci, kako je to jos jedna njihova laz, kako su slabi na encap testu itd, sve silne lazi…a evo ,kasni C4, pa kasnio onaj vw, a niko nista, nema istih bombasticnih naslova sada sa drugim glumcima u glavnim ulogama (c4, golf… Pročitaj više »

DOn

evo jos jedan komentar, na temu ovih pogona, elektro sranje sto se spominje u tekstu. Juce cekam tehnicki da obavim i citam novine, test mazda 3,x motor, toyota corolla 2l 180ks hibrid, focus 1.5 150 ks. I sta sad zakljuciti, ako gledas toyotu vs focus: ima kao nesto vise konja, ali njeni su zbrojeni sa e motorom, no krajnja brzina je jadna, 180km/h (focus ima 204 km/h), co2 ispusta 120gr/km a hibrid !!!, rezervoar 43 l naspram 52 u fokusu, ide se svake godine na servis ili maks 15k km, dok sa fokusom svake 2 godine ili 30k km, servis… Pročitaj više »

moron

Zar corolla ima toliko lošije kočnice od fokusa ?

Stari Dejan

Nemoj da te Goran Jurković čuje da pričaš protiv Toyota hibrida…gorećeš na lomači ili nešto slično