1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi Mirage je novi najjeftiniji automobil u Americi
Mitsubishi Mirage je novi najjeftiniji automobil u Americi
1

Mitsubishi Mirage je novi najjeftiniji automobil u Americi

271
1
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo preneli vest da će Chevrolet eliminisati svog milišu pod značkom Spark sa američkog tržišta, pa se samim tim otvorila pozicija novog „kralja“ za sve one sa niskim budžetom. Ta čast sada pripada modelu Mitsubishi Mirage ili kako je u ostatku sveta poznat kao Space Star. Nudi se u konfiguracijama kao što su limuzinska i hečbek sa petoro vrata, i jedan je od retkih predstavnike svoje klase na američkom tržištu.

Za bazni model je potrebno izdvojiti svega 16.125 američkih dolara ili 1.530 „zelembaća“ više nego što je spomenuti Spark koštao. Mirage pokreće 1,2-litarski motor sa tri cilindara koji razvija 77 konjskih snaga i maksimalnih 100 Nm obrtnog momenta. U izboru menjača su manuelni sa pet stepeni prenosa i CVT, a prema zaključcima testovu kolega sa sajta Car & Driver potrebno mu je 12,8 sekundi da dostigne 100 km/h iz mirovanja.


Iako će vam većina medija reći kako je bolje kupiti polovnu Hondu Fit/Jazz ili Toyotu Yaris umesto novog Miragea, ovaj mališa zapravo ima dosta pozitivnih karakteristika. Relativno je bogato opremljen za svoju klasu i nudi se sa garancijom u trajanju od pet godina ili 100 hiljada kilometara na svaki deo, odnosno deset godina ili 160 hiljada kilometara na motor i menjač.

Takođe se pokazao jako pouzdanim, a pre nekoliko godina smo pisali o bračnom paru iz savezne države Minesote koji su sa svojim vozilom prešli čak 660 hiljada kilometara bez većih popravki. Tu priču možete da pročiate ovde.

Pored spomenutog Mitsubishija, na američkom tržištu postoji još samo četiri putnička automobila sa cenom manjom od 20 hiljada dolara. To su Nissan Versa (16.205), Kia Rio (17.275), Hyundai Accent (17.690) i Subaru Impreza (19.790).

Ukoliko želite najjeftiniji krosover, moraćete se odlučiti za Hyundai Venue (20.245 „zelembaća“) dok pikap kamionete predvodi Ford Maverick (19.995 najmanjih zelenih novčanica). Potrebno je reći da su sve spomenute brojke, u stvari cene za baznu verziju modela, i određene su od strane fabrike, ali kao što je poznato, izložbeno-prodajni saloni posluju nezavisno i samostalnu određuju svoje visinu istih.

To praktično znači da, ako poseduju veoma poželjan model, postoje šanse da će vas koštati više, mada potražnja za nijednim modelom sa liste nije toliko velika.

Kao što smo rekli – kupite polovnu Toyotu ili Hondu jer ćete na kraju dana mnogo bolje proći.

AutoRepublika

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
aca

siguran sam da Colt definitivno guta i Hondu i Toyotu…