1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet predstavio novi Silverado HD (GALERIJA)
Chevrolet predstavio novi Silverado HD (GALERIJA)
0

Chevrolet predstavio novi Silverado HD (GALERIJA)

374
0
Podelite sa prijateljima:

Iako se njegova zvanična premijera očekuje tek na Salonu automobila u Čikagu u februaru, Chevrolet je već sada pokazao neke slike i informacije o novoj generaciji Silverado HD pikapa. Publika je još ranije imala priliku da se upozna sa standardnim Silveradom (u takozvanoj 1/2 ton klasi), a HD (Heavy Duty, takozvana 3/4 ton klasa) podiže sve na značajno viši nivo.

Najveća vest je potpuno novi dizajn, a prvi put u istoriji dva Silverada neće deliti jedan isti stil. HD deluje mnogo agresivnije, sa značajno većom maskom hladnjaka. Jedan detalj koji su oba modela zadržala su podeljena dnevna svetla od farova, a sličan stil smo mogli i ranije da vidimo na vozilima kao što su Nissan Juke i Jeep Cherokee. Dok neki kažu da je na taj način dobijen jedan od najružnijih modela današnjice, američki proizvođač vozila je očigledno spreman na veliki rizik – posebno nakon što se standardan Silverado pokazao ogromnim prodajnim uspehom.

Kupac će moći da bira između 2500 verzije (sa dve gume pozadi) i veće 3500 (sa četiri gume pozadi). Izbor opreme će se odnositi na poznata imena kao što su Custom, LT, LTZ i High Country. Iz kompanije tvrde da Silverado i Silverado HD dele samo krov, a da je sve ostalo potpuno novo. HD će pružati i za više postavljeno sedište i kabinu u tri dimenzije (standardnu sa dvoje vrata, zatim sa zadnjim poluvratima i punim zadnjim vratima).

Kada je reč o mehanici, Chevrolet je potvrdio da će kupac ponovo moći da bira između benzinca i dizela. Benzinac bi trebao da bude potpuno novi i uparen sa šestostepenim automatskim menjačem. U prošlosti je bila reč o 6,0-litarskom V8 agregatu sa 360 konjskih snaga, ali nećemo biti iznenađeni ako zapremina ovaj put bude veća. Jedina opcija je 6,6-litarski Duramax dizel. Njegova snaga je nepoznata, ali kao i do sada bi trebalo da razvija impresivnih 1.234 Nm obrtnog momenta. Takođe je potvrđen i novi desetostepeni automatski menjač razvijen u saradnji sa Fordom. Nema sumnje da Chevrolet planira da napadne lidera u klasi Ford SuperDuty, ali i novi Ram 2500/3500, pa će biti zanimljiva borba tri američka titana.

U svakom slučaju, više informacija bi trebalo stići posle Nove godine, a do tada će verovatno debitovati i Silveradov blizanac iz General Motorsa, GMC Sierra HD.

 

(374)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments