1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf GTI 2021. – možda jeste „dosadan“ ali je i dalje najpopularniji u segmentu
VW Golf GTI 2021. – možda jeste „dosadan“ ali je i dalje najpopularniji u segmentu
1

VW Golf GTI 2021. – možda jeste „dosadan“ ali je i dalje najpopularniji u segmentu

491
1
Podelite sa prijateljima:

Realno, Golf GTI nije nikada bio poster junak u poređenju s nekim drugim modelima, međutim, on je i dalje najpoželjniji „hot heč“ u Evropi. Hteli mi to ili ne, on je reper u klasi, bez obzira što su gotovo svi rivali performantniji od njega. Mk8 GTI je nekih pola godine udaljen od nas, a za očekivati je da potvrdi poziciju „vođe čopora“.

U „hot heč“ segmentu se nekako došlo do vrhunca kada je o performansama reč. Samim tim, za očekivati je da model iz Volfsburga za 2021. godinu bude orijentisan više na luksuz i premijum momenat nego na vremena po krugu.

Nikako ne treba da zaboravimo na ekološku regulativu. Proizvođači nisu u situaciji da dodaju sve više snage, što je verovatno razlog zašto je Renault posegnuo za 1,8-litarskim turbomotorom u Meganeu RS. Međutim, novi GTI mu bez obzira na to neće parirati po pitanju snage, jer će sa 245 konja biti u „minusu“ za 35 ks.

Ispod haube novog Golfa će se naći 2,0-litarski turbomotor opremljen blago hibridnom tehnologijom. To znači da će biti sjajan za svakodnevni saobraćaj, što i jeste jedan od njegovih glavnih aduta. Kada je o dizajnu reč, VW ne odstupa od svoje filozofije, tako da će se promene odnositi na nižu masku, prepoznatljiv trim između farova i točkove. Naravno, tu su nešto masivnije kočnice i karoserija 15 milimetara bliža tlu, uz dvostruki završetak izduvne cevi.

Segment koji će proći kroz najveće modifikacije je enterijer, zahvaljujući novom volanu, dvostrukom displeju info-zabavnog sistema, maloj ručici DSG menjača i modernijoj sveukupnoj temi.

Interesantno je da će model za američko tržište biti razvijen posebno, nešto kasnije, 2022. On neće posedovati hibridni sistem, imaće drugačije ekrane i biće nešto jeftiniji.

AutoRepublika

(491)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Osnovni model 1.0tsi 90 KS 19990 E u Nemackoj.Njihovih par medija tvrde.