1. Home
  2. Vesti
  3. Ford: Električna Puma stiže 2024. godine
Ford: Električna Puma stiže 2024. godine
0

Ford: Električna Puma stiže 2024. godine

165
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka potvrdila je da je EV izdanje popularnog krosovera uveliko u planu i da će stići na tržište kroz dve godine. 

Ford je izneo u javnost plan da do 2024. godine plasira sedam električnih modela, od čega će tri vozila biti pripadnici SUV/krosover segmenta. Ovo je u skladu sa prethodnim najavama „plavog ovala“ da će na Starom kontinentu već od 2030. godine prodavati isključivo EV automobile.

Novu električnu ofanzivu Ford će otpočeti već krajem ove godine. Tada će biti predstavljen kompaktni SUV koji će biti baziran na MEB platformi i proizvodiće se u Nemačkoj (Keln). Očekuje se da će imati domet od nekih 500 km. Zatim će nakon tog modela stići još jedan krosover, ali ovaj proizvod će imati sportske ambicije.

Ford je potvrdio i da će se taj drugi model takođe montirati u Kelnu, kao i da će i on upotrebljavati Volkswagenovu modularnu MEB arhitekturu. Tek nakon ova dva krosovera stići će i električna Puma

Čini da je EV Puma vrlo bitan korak za Ford u Evropi, jer je ovaj subkompaktni model postao najprodavaniji automobil američke marke sa ove strane Atlantskog okeana. Inače, Amerikanci nameravaju da na Starom kontinentu od 2026. godine na godišnjem planu prodaju više od 600.000 električnih automobila, a izuzetno popularni krosover iz B segmenta trebalo bi da bude stub ovih ambicija.

AutoRepublika 

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments