1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Dacia Sandero debituje sledeće godine u Parizu?
Nova Dacia Sandero debituje sledeće godine u Parizu?
2

Nova Dacia Sandero debituje sledeće godine u Parizu?

569
2
Podelite sa prijateljima:

Francuski stručni mediji veruju da će se premijera treće generacije Sandera odigrati upravo u njihovoj zemlji. 

Ovakva odluka bila bi logična, jer osim što je Dacia u vlasništvu Renaulta, rumunska marka je ujedno i jako popularna u Francuskoj, pogotovo model Sandero.

Ipak, moguće je i da će se Renault odlučiti da Dacia predstavi treću iteraciju Sandera u Ženevi, gde je manifestacija za jedan nivo prestižnija od one u francuskoj prestonici.

Bilo kako bilo, očekuje se da rumunski adut u B segmentu prođe kroz ozbiljne promene. Pre svega, Sandero će korsitit CMF-B platformu, koju pored njega upotrebljavaju i Renault Clio i Captur, Nissan Juke…

Ova arhitektura omogućava manju masu vozila, što je sjajna stvar za niskobudžetnu marku poput Dacije. Ono što nije idealno, to je da je pomenuta platforma značajno skuplja od onoga što rumunski brend trenutno nudi, tako da će i cena Sandera morati da postane nešto viša.

Veruje se da će paleta ponuđenih motora počinjati sa trocilindarskim SCe sa 75 ks. Zatim će biti u ponudi TCe 100, kao i dizel agregat sa dve konfiguracije izlazne snage. Kao kruna ponude trebalo bi da se nametne hibridni pogonski sklop koji je Renault već ponudio kod novog Clija.

U pitanju je kombinacija 1,6-litarskog benzinskog agregata uparenog sa dva elektromotora i baterijom kapaciteta 1,2 kWh. Ipak, hibridna varijanta najverovatnije će biti rezervisana samo za Sandero Stepway, pre svega zbog njegovog povećanog klirensa, pa da se ne bi previše naškodilo prostranosti unutar kabine, koja je jedna od najvećih vrlina Sandera.

AutoRepublika 

(569)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Biće interesantno videti cene, kada se jednom pojavi u prodaji.
Takođe, ako se nova fabia pojavi na tržištu tek 2021. ( tako bi trebalo), a uvoznik škode za Srbiju u odnosu na aktuelnu fabiju nastavi sa dosadašnjem politikom paketiranja (guljenja serijske opreme za Srbiju), lako može da se desi da novi Sandero bude značajno bolje opremljen u Srbiji od fabije.

Zoca

Eminentan Francuski sajt tvrdi da ce novi Sandero biti skuplji 200-300 E u zavisnosti od verzije.Izvesno je da ce „savremeni“ Sandero preteci Fabiu i u svetu ,a mi smo posebna prica.Ako Skode nastave sa poskupljenjem i kod nas ce scenario biti slican,jer kako vidim nova sasija na Cliu dobija dobre ocene.