1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley planira jedinstveni skupoceni kabriolet
Bentley planira jedinstveni skupoceni kabriolet
1

Bentley planira jedinstveni skupoceni kabriolet

142
1
Podelite sa prijateljima:

Britanski mediji javljaju da luksuzna marka sa Ostrva želi da ponudi unikatni kabriolet. 

Prema prvim najavama ovaj model bio dostupan u svega 12 primeraka. Bentley će kao uzor za dizajn iskoristiti konceptualni EXP 100 GT (na naslovnoj fotogtafiji) koji je predstavljen u julu ove godine.

Kako navodi Autocar Bentley će nastojati da svoj kabriolet učini što ekskluzivnijim, stoga i mala serija napravljenih jedinica. Osim toga, u upotrebi će biti veoma retki materijali, pa se tako očekuje da u enterijeru primenu nađe drvo strao 5.500 godina, koje je pre toga milenijumima stajalo na dnu reka i drugih slatkih voda.

Ovaj još uvek neimenovani automobil i dalje čeka na odobrenje od rukovodstva Bentleya, tačnije od patrona Volkswagen grupacije. Ukoliko projekat dobije zeleno svetlo, onda će taj model ugledati svetlost dana 2021. godine.

Bentley se neće okrenuti hibridnom pogonu, već će ponuditi tradicionalni SUS agregat, i to W12 motor koji će isporučivati najmanje 635 ks. Osim toga, očekuje se da će najavljeni kabriolet imati značajno manju masu od aktuelnog Continentala GT, pa bi trebalo da ubrzanje do 100 km/h obavlja za manje od 3,7 sekundi.

Britanski proizvođač prethodnu godinu završio je u „debelom minusu“ kada je reč o prihodu novca. Čelnici Volkswagen grupacije dali su rok Bentleyju da sredi svoje stanje na tržištu i dovede se u red u finansijskom smislu.

Ako Bentley ne učini kako traži nadređeni VW, teško je zamisliti da ovaj proizvođač ostane u grupaciji, već da bude ponuđen na prodaju.

AutoRepublika 

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

meni je koncept fantastično dobar, osim ogromnog usisa vazduha ( prednja maska ) , to mi se jednostavno ne sviđa ni kod jednog proizvođača