1. Home
  2. Life
  3. Hoćete na kafu kod Bugattija? Sedam hiljada dinara šoljica!
Hoćete na kafu kod Bugattija? Sedam hiljada dinara šoljica!

Hoćete na kafu kod Bugattija? Sedam hiljada dinara šoljica!

215
3
Podelite sa prijateljima:

Evo dobrog i veoma slikovitog primera koji otkriva i više od same nezajažljivost kafedžija koji rade pod okriljem slavne francuske marke. To što je Bugatti omogućio ljubiteljima brenda, pa i svima drugima, da popiju kafu na mestu gde je to donedavno bilo nezamislivo (izuzev za vlasnike vozila s galskim grbom), po ceni od 50 britanskih funti za šoljicu, govori nam i o tome kolika je razlika između stvarne (proizvodne) cene automobila i cene koja se od kupaca traži. 

Pomenuta cena se odnosi na običan espreso, koji jeste doduše serviran na krajnje neobičnom mestu i u šoljici izrađenoj od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, ali opet…

Ettoreov Espresso Bar je otvoren u prestižnom londonskom elitnom naselju Mejfeir. Imenovan je po slavnom Etoreu Bugatiju i lociran je u poslovnom prostoru distributera HR Owen Bugatti. I ranije se tu mogla dobiti kafica, ali samo uz pozivnicu, dok je sada to omogućeno i ostalim zaintereosvanim licima. Glavna ponuda predviđa espreso nazvan The Ettore Shot. Vaš je po ceni mesečne kirije garosenjere u Beloj Palanci.

Ettoreov Espresso Bar tvrdi da je najviše ekskluzivan objekat svoje vrste, a u svojoj karti pića nudi i kapućino, late, amerikano ili belu kafu, kao makijato, iako je udarni artikal pomenuti The Ettore Shot. Ako ste pomislili da se radi o nekom čarobnom piću, razočaraćete se jer je u pitanju običan espreso, doduše uz još neke prigodne beneficije koje stižu uz šoljicu.

Svako ko naruči pićance – kafućino (hvala Šojiću na lekturi) The Ettore Shot dobiće i pristup luksuznom salonu egzotičnog brenda gde mogu bliže razgledati vozila, a i proćaskati s ambasadorima marke. Cena počinje da dobija smisao, zar ne?

Inače, kafić je nastao na temelju principa koje je proklamovao sam Etore Bugati, što će reći da je izveden po najvišim standardima. To podrazumeva implementaciju nameštaja iz kolekcije Bugatti Home, dok je aparat za kafu nazvan Ausonia M-20.

Odgovarajuću atmosferu stvaraju i poseban šmek celokuponom doživljaju daju automobili koji stoje u pozadini, pa i sami dodaci marke Bugatti. Sam izložbeni prostor krase pažljivo odabrane umetničke rukotvorine, skulpture i Bugattijeve fotelje izrađene po meri, s plavim tonovima od ugljeničnih vlakana i presvlakama izvedenim od meke kože.

Na kraju, kako je krenulo s ređanjem prava koja se stiču uplatom od 50 funti, pomislili bismo da je u cenu uključeno i barem deset ćevapa, što bi barem donekle dalo osova ponudi, ali ovako, teško da ćemo poželeti da konzumiramo tu zlatnu kafu i da platimo za razgledanje automobila, ma koliko oni „hiper“ bili.

AutoRepublika

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Vredi kafica svaku paru.

Nekom prilikom smo bili u DE, Štutgart, Porscheov muzej. Naravno da je bilo prelepo, ali dan danas se naježim od same pomisli na audio sistem koji reprodukuje neke njihove motore, kada staneš na jedno mesto. Audio sistem je bio fenomenalan, a reprodukcija zvuka motora je dizala adrenalin.

kao što rekoh, vredi svaku paru

moron

Mislim da bi mi šoljica kafe po ovoj ceni izuzetno stimulisala probavu … 😊

BB

Najskuplja kafa za koju sam čuo dolazi iz usta jednog italijana (kako ih mi grupno nazivamo u stvari Kalabrez ili „antički“ grk štaviše kako i sma vjeruje). U pitanju je bio ugovor vrijedan nekoliko miliona eura,. Apri potpisivanju tog istog u Njemačkoj služili su neku kafu… On prvo srkne, pa odloži olovku i okane se potpisa: nudim 1 promil bolju cijenu ako mi pronađete prafu espreso kafu a ne ovo smeće… Pa jesu li pronašli? Pitam ga ja… Pa naravno da jesu, i to vrhunski kvalitet i veoma brzo… Zinula im g…ca 😜 Eto ta kafa je bila cijene 3000… Pročitaj više »