1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako bi mogla da izgleda nova Dacia (Renault) Sandero
Ovako bi mogla da izgleda nova Dacia (Renault) Sandero
4

Ovako bi mogla da izgleda nova Dacia (Renault) Sandero

2.98K
4
Podelite sa prijateljima:

Dizajneri sa ruskog automobilskog portala kolesa, dali su svoje viđenje nove generacije Dacije Sandero. 

Ako je suditi po špijunskim paparaco fotografijama koje smo mogli videti u prethodnom periodu, ovaj render veoma je blizu stvarnosti. Ne dozvolite da vas prevari Renault značka na prednjem delu vozila, ovo jeste imaginarni Sandero, samo što se taj model na određenim tržištima prodaje kao francuski, a ne rumunski model.

Prvi Sandero ušao je na evropsko tržište 2008. godine, dok je druga generacija u prodaji od 2012. godine. Kako je ovaj potonji model ušao u pozne godine, jasno je da uskoro možemo očekivati novu iteraciju Sandera.

Na renderima koji su pred vama da se videti da je dizajner bio pod jakim uticajem stila koji je zastupljen kod novog Clija. Nije nerealno kazati da se očekuje da nadolazeći Sandero u značajnoj meri odstupi od dosadašnjeg dizajna, i da ćemo videti izgled približniji Renaultovim modelima.

Evropski Sandero biće postavljen na jeftinijoj varijanti platforme CMF-B, dok će varijanta za rusko tržište verovatno koristiti staru arhitekturu B0. Inače, Sandero se upravo u Rusiji prodaje pod Renault brendom.

Što se tiče palete motora, ovde je prava misterija šta će ponuditi nova generacija Sandera. Sasvim je sigurno da će kupci moći da odaberu atmosferski trocilindraš od 75 ks, ili njegovu turbo varijantu koja će isporučivati 100 ks. Neki mediji navode da će u ponudi biti i 1,3-litarski turbo agregat sa četiri redno postavljena cilindra, ali kako su ovaj razvili zajednički Renault-Nissan i Daimler, ostaje pitanje da li će se Nemcima dopasti odluka da niskobudžetni model koristi istu pogonsku jedinicu kao i njihovi skupoceni automobili.

Dizel sigurno neće izostati iz ponude, samo ostaje da se vidi za koju snagu agregata će se Dacia, odnosno Renault odlučiti. Bilo je glasina i da bi Sandero mogao dolaziti sa hibridnim pogonskim sklopom, onakvim kakav nudi i aktuelni Clio. Prema nepotvrđenim informacijama, rumunski hedžbek mogao bi biti hibrid samo u Stepway varijanti.

Verovalo se da će nova iteracija Sandera biti predstavljena ove godine na Salonu automobila u Parizu, ali s obzirom na situaciju sa korona virusom u Evropi, ovo treba uzeti sa velikom dozom opreza.

AutoRepublika

(2976)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

I onda usporedi to da prvim,drugim loganom …sjetim se kako su me neki jos na VG uvjeravali da šta fali i da je daćia super …šta fali sjekira dizajnu, jeftinoj konstrukciji, tehnologiji 80tih …dizajn čini čuda…kako bilo, Fiat sa tipom je milion ispred i najbolja kupnja za lowcost auta.

Mercedesklub.rs

Lepsi od Pola, realno

moron

Ovaj „gelender“ nam kazuje kako novi „Sanader“ sigurno neće izgledati 🙂

TNT

A u čemu je fora sa objavljivanjem silnih „rendera” koje onda svi prenose? Da li su ovo PR članci, tj. da li proizvođači daju pare kolesa.ru da se ti tekstovi i sličice objave? Eto ideje redakciji za zaradu – nađite nekog ko radi 3D modelovanje, pa u bizmisa🙂🙂🙂