1. Home
  2. Sport
  3. Opel Corsa ulazi u prvu električnu reli seriju na svetu
Opel Corsa ulazi u prvu električnu reli seriju na svetu
0

Opel Corsa ulazi u prvu električnu reli seriju na svetu

206
0
Podelite sa prijateljima:

Počev od avgusta 2020., električni automobili će učestvovati u sopstvenoj reli seriji. Doduše, inicijalno će učestvovati samo Opel Corsa-e, ali je ADAC-ov događaj među prvima koji elektromobile uvodi na ovu nepoznatu teritoriju.

Naravno, reli model će biti posebno pripremljena i podešena verzija električne Corse. Raspolagaće sa 136 ks i 260 Nm, što će biti sasvim dovoljno da zabavi gledaoce.

Automobili razvijeni za ovu seriju su u fazi testiranja, pre nego što se budu našli uživo pred publikom, na Salonu automobila u Esenu, 29. novembra.

„Zahtevan razvojni program ide po planu, ali je još uvek daleko od finiša“, izjavio je Jerg Šrot, direktor Opel Motorsporta. „Cilj je snabdevanje privatnih timova potpuno pouzdanim, lako upravljivim i snažnim reli automobilom, koji će se takmičiti u okviru ADAC Opel e-Rally Cupa, čime će se nastaviti uspešnim stazama prethodnog ADAC Opel Rally Cupa.“

Reli s električnim trkačima će startovati u avgustu 2020., kao deo ADAC Saarland-Pfalz relija, a za sada su najavljena četiri glavna događaja. Prijave se primaju do Božića ove godine.

Mesto na startnom gridu košta 5.900 evra i timu daje pristup nizu povoljnosti.

Tu je i druga runda registracija koja počinje u februaru 2020., ali u tom slučaju kotizacija raste na 7.500 evra.

AutoRepublika

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments